Waard Art open atelierroute

Waard Art open atelierroute

  Tentoonstelling

Neerijnen - Dit jaar organiseert Waard Art alweer voor de 15e keer de Open Atelierroute op 26 en 27 sept 2020 tussen 11.00 en 17.00 uur. Vanwege dit jubileum is de opening op vr 25 september in Stroomhuis Neerijnen extra feestelijk. Ook zullen de deelnemende kunstenaars betaalbare werken aanbieden aan de bezoekers van de overzichtsexpositie in het Stroomhuis en in hun ateliers.

Waard Art wil kunst en cultuur voor een breed publiek toegankelijk maken. Naast de jaarlijkse atelierroute zijn ook de vitrines op de markt in Geldermalsen elke paar maanden gevuld met wisselend werk van de deelnemende kunstenaars uit de regio. Dat aantal is met de vorming van de gemeente West Betuwe alleen maar toegenomen. Deelnemende kunstenaars komen uit diverse disciplines, zoals tekenen en schilderen, keramiek, fotografie en andere beeldende vormen.

Voorzitter Lucy Kersten van Waard Art is opgetogen over de aankomende editie: "Waard Art organiseert dit jaar voor de vijftiende keer de open atelierroute, en dat mogen we best even vieren. Nu we weer naar buiten mogen, kunnen we genieten van al het moois dat mensen hebben gemaakt in deze bijzondere tijd. En ook omdat het de vijftiende keer is, worden de overzichtsexpositie en de atelierroute in 2020 extra feestelijk. De precieze invulling houden we nog even voor ons, maar we verheugen ons op de komende editie."

Tijdens de route zijn de kunstenaars aanwezig in hun atelier. Zij vertellen hoe hun werk tot stand komt en waarom zij bepaalde thema’s of technieken gebruiken. Zo kunnen bezoekers zien hoe hun creatieve proces werkt.

Ondanks het enthousiasme bij deze vijftiende editie van de atelierroute worden de afstands- en hygiëneregels van het RIVM in verband met het coronavirus in acht genomen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden