Logo weekbladwestbetuwe.nl

WHV neemt punten mee uit Aalst

  Sport

Asperen - De volleybaldames uit Asperen hebben afgelopen zaterdag voor de derde keer op rij een 3-1 overwinning geboekt, dit keer tegen het eerste damesteam van Podarwic uit het Brabantse Aalst.

WHV begon sterk aan de wedstrijd en wist dankzij onder andere hun sterke aanvalsspel een mooie voorsprong op te bouwen van 5 punten. Halverwege de set slopen er steeds meer foutjes in het spel van WHV, waaronder communicatiefouten in het achterveld, waarvan Podarwic kon profiteren. Hierdoor werd de slotfase erg spannend en moesten de dames uit Asperen extra aan de bak. Bij een stand van 20-20 werd jeugdspeelster Marit Herold in het team gebracht om Podarwic vanaf de servicelijn extra onder druk te zetten. Dit deed zij zeer verdienstelijk en serveerde WHV naar een comfortabele voorsprong (20-24). Ondanks deze voorsprong was het lastig voor WHV om de set definitief binnen te slepen. De set werd uiteindelijk wel gewonnen met 25-27.

De tweede en derde set gingen iets eenvoudiger voor WHV. Er werd hard gewerkt, de servicepass lag steeds beter en er werden mooie series gemaakt vanaf de servicelijn door Lotte Kleijer en Genevieve van der Lek. Ondanks hier en daar slordig spel van WHV had Podarwic geen antwoord op het spel van de Asperse dames. Deze sets werden gewonnen met 20-25 en 21-25.

Helaas kon WHV het niveau uit de tweede en derde set niet vasthouden in de laatste set. Lotte Kleijer begon de set zeer sterk en serveerde WHV naar een 6-0 voorsprong. Ook Wietske van Dortmont en Esther Hoppesteyn sloegen de ballen overtuigend op de vloer aan de kant van Podarwic, maar helaas konden de dames uit Asperen dit niveau niet de hele set vasthouden. Door een sterke service van Podarwic werd WHV onder druk gezet. De dames uit Aalst gaven hun voorsprong van 3 punten niet meer uit handen. De laatste set werd verloren met 25-22.

(Aangeleverd door Monique van Kempen)

Meer berichten