De turnsters staan klaar voor de medaille-uitreiking.
De turnsters staan klaar voor de medaille-uitreiking.

Meer dan 100 gymnasten in onderlinge strijd

  Sport

Asperen - Afgelopen zaterdag 25 januari vond de jaarlijkse vriendschappelijke wedstrijd tussen verschillende gymnastiekverenigingen uit de regio plaats waaronder naast WHV Asperen ook 6 andere verenigingen.

De deelnemende verenigen waren : ONA Kedichem, SVB Beesd, DSS Leerdam, Silvia Varik, SVZ Zijderveld, Olympia Herwijnen en WHV uit Asperen. De organisatie was dit jaar in handen Gym- en turnvereniging WHV uit Asperen en de wedstrijd werd gehouden in Sporthal De Wiel in Asperen. In totaal deden er 103 turnsters en 15 turners mee aan deze leuke en gezellige wedstrijd. In de vroege morgen startte de jongste groep meiden in de leeftijd van 5-7 jaar oud, welke werden afgewisseld door de leeftijdscategorie van 10-11 jaar, in de tweede ronde waren de 7-8-9 jarigen aan de beurt en de oudere meiden en de jongens sloten het toernooi in de middag af. De gymnasten lieten op gebruikelijke onderdelen als de ringen, de lange mat, de evenwichtsbalk, de brug en bij de sprong hun individuele progressie zien, niet alleen ten overstaande van de jury, maar ook voor een volle tribune. Ouders en andere belangstellenden kwamen in grote getale kijken en zagen hoe een mooie opbrengst aan medailles binnen gehaald werd! Zo'n toernooi is toch een hele organisatie qua planning en voorbereiding. Een groot compliment voor de leiding en trainers die alle gymnasten voorbereid en begeleid hebben tijdens de uitvoering, de juryleden die alle gymnasten hebben beoordeeld en natuurlijk de algehele leiding die in goede handen was van Chantal Slager-Kiewiet en Annet van Laar.

In totaliteit ontvingen in 14 categorieën 39 gymnasten een medaille, omdat enkele groepen zo groot waren hebben we het aangevuld met 16 extra medailles. Van SVB Beesd deden 18 kinderen mee, maar liefst 12 kinderen namen een medaille mee. Ongeveer 65% van die club werd beloond met een medaille. Bij DSS kreeg zo'n 60% van de deelneemsters uit Leerdam een medaille. Bij de andere verenigingen bedraagt het medaillepercentage: Olympia ±45%, ONA ±40%, WHV ±30% en SVZ ±30%. Van Silvia uit Varik deed 1 meisjes mee en zij won de zilveren medaille. Ook de turnsters van WHV Asperen hebben mooie oefeningen laten zien. Noa van der Broek van WHV Asperen werd in haar categorie derde, en ging met een bronzen medaille naar huis, voor Mirthe Versluis en Anouk de Ruiter was er een 4e medaille. Omdat er bij Maud Hartman en Anne-Lynn den Besten maar liefst 20 meisjes in hun categorie turnden, kregen zij voor plaats 7 en 8 ook een medaille. De andere turnsters van WHV werden in diverse categorieën: Jill van Gils 5, Mirthe Westmaas 6, Fenna Ouwerkerk 8, Daphny Slob 9, Hayley Wortman 10, Phäedra Slob 11, Isabelle van Brenk 11, Yara van Houwelingen 13, Sofie 15, Evi Nomen 15 en Jaycee 16.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden