Heren GO'97: een avondje Galgenwaard

  Sport

Geldermalsen - Voor de volleybalmannen van GO'97 stond afgelopen vrijdag de uitwedstrijd tegen Boni 2 op het programma. Na 11 wedstrijden ongeslagen te zijn, wordt het steeds lastiger deze reeks vol te houden. Zeker tegen het fel strijdende Boni, de nummer twee uit de competitie. Aan de locatie lag het niet, sportcomplex Galgenwaard is een prachtig sportcomplex om een avondje te volleyballen en een avondje werd het.
Vanaf het eerste punt was duidelijk dat Boni gebrand was op het toebrengen van de eerste nederlaag aan de bezoekers uit Geldermalsen. Het bleek een goed ingrediënt te zijn voor spektakel. GO'97 ging iets te mak van start en dit resulteerde in felbevochten punten en lange rally’s, waarin Boni vaak aan het langste eind trok. Verdiende eerste setwinst (25-23) voor Utrecht en de mannen van GO'97 keken voor het eerst tegen een achterstand aan in de competitie. In plaats van meer concentratie opbrengen in de 2e doorgang, ging GO op dezelfde voet verder en produceerde nog meer foutservices. Het ritme was duidelijk nog niet gevonden en ook de noodzaak tot meer doen werd nog niet gevoeld.
Tot 24-24 in de tweede set ging dat zo door en op dat moment bemoeide de coach van Boni, die zich tot dat moment al vaker onsportief opstelde, zich met de arbitrage, zeer tot ongenoegen van de heren van GO. Eén speler van GO ging zelfs verhaal halen aan de andere kant van het net. Het mocht niet baten, Boni kwam op setpoint en had een 2-0 voorsprong voor het grijpen. Het mocht niet zo zijn, GO deed waar het goed in is, rechtte de rug en met goed volleybal en wel een moeilijke service op de juiste momenten trokken ze de set naar zich toe (25-27). De strijd werd feller naarmate de wedstrijd vorderde en ook al was de kwaliteit op sommige momenten niet heel hoogstaand, het was wel spannend en er was strijd. Beide zijden werkten zich in het zweet en de volgende 2 sets werden weer verdeeld; na 2 uur speeltijd stond het 2-2 en een vijfde set moest de beslissing brengen.
Uiteindelijk na 2 uur en 20 minuten spelen was het GO'97 dat zich winnaar mocht noemen, na 15-17 in de laatste set. In een prachtige, enerverende wedstrijd met het publiek als lachende derde, weet GO'97 zich verder in de titelrace gesterkt door nu twee keer de nummer 2 te hebben verslagen. Het vochtniveau werd snel weer op peil gebracht in de mooie pub van de Galgenwaard en de coach van Boni liet zich niet meer zien.
Op vrijdag 24 januari speelt GO om 19.45 uur weer thuis in Geldermalsen tegen Shot H4 uit Culemborg.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden