Animo deelt HKC knock-out uit

  Sport

Geldermalsen - Voor de jaarwisseling pakte Animo 4 zeges en mocht door een nederlaag van HKC als koploper aan het Kerstdiner aanschuiven wetende dat het in 2020 zou starten in een uitwedstrijd tegen HKC. Jansen stoomde na de jaarwisseling zijn ploeg klaar met de “oliebollenverdwijntruc” en smeedde samen met zijn team een strijdplan tegen de Utrechtse tegenstanders. En toen moest het gebeuren.
HKC liet eerst 2 pupillen het bal openen alvorens de jonge arbiter de wedstrijd infloot. In de eerste aanval van de thuisploeg kreeg Animo direct een waarschuwing, het eerste schot was meteen raak. 1-0 voor HKC. Het antwoord liet niet lang op zich wachten waarna Animo het initiatief greep in de thuishaven van HKC. De speerpunten van HKC werden onder druk gezet en al snel bleek Animo als team op dit moment meer te bieden heeft dan HKC. Waar de tegenstander een grote afhankelijkheid had van bepaalde spelers, liet Animo zien over meerdere schijven te kunnen spelen. De kunst zit dan in het maken van doelpunten. Via een 1-3 voorsprong haakte HKC aan maar Animo bleef de controle behouden en scoorde in deze fase op de juiste momenten. Op 5-8 leek Animo het gat te vergroten naar 4 doelpunten maar de doorloopbal die dat had moeten bewerkstelligen gleed over de rand van de korf heen. HKC verkleinde het gat weer naar 2 doelpunten maar Animo gaf daaropvolgend geen krimp en sloeg een belangrijk gat voor rust. Met uitstekend uitgespeelde aanvallen werd er een keurige 6-11 ruststand bereikt.
Jansen prees het vertoonde spel van zijn ploeg in de kleedkamer maar hamerde erop dat er van verslapping geen sprake mocht zijn. Animo moest haar volwassenheid tonen in de fase na rust. Dat lukte door de stand naar 6 punten verschil te tillen (6-12), HKC antwoordde echter furieus en kwam plotsklaps met 2 afstandsschoten weer dichterbij en probeerde met achterverdedigen Animo uit het spel te halen. Animo bleef echter rustig en hield de rijen gesloten tegen de aanvallende impulsen van de thuisploeg. Dat gaf de aanval de ruimte om de verdediging van HKC op de eigen voorwaarden kapot te spelen. Hiermee toonde Animo maar eens aan dat de ploeg gegroeid is ten opzichte van vorig seizoen en het koppie erbij hield. Het aanwezige publiek zag dat blauw-witten de lucht uit de longen van HKC sloeg en ze langzaam smoorde in hun verwoede pogingen om de wedstrijd nog om te draaien. De 8-12 voorsprong werd gedegen uitgebouwd naar een 8-18 voorsprong waarna Eric (wie anders?) een imposant hoogstandje tot doelpunt promoveerde. Als de genadeklap al niet uitgedeeld was dan was dit de absolute K.O. van HKC waar Badr Hari met gepaste trots om gelachen had. Daarna kabbelde de wedstrijd naar het eind. Animo hoefde niet meer en HKC kon niet meer. De scheidsrechter blies af bij een 10-21 stand. De mokerslag was uitgedeeld.
Met deze zege bekrachtigt Animo de koppositie en is het 2020 waanzinnig gestart. Volgende week gaat Animo in Nijmegen op bezoek bij Skunk dat zich dit weekend de middenmoot in speelde na een zege op SEV. De jacht op 2 nieuwe punten zal dan weer geopend worden. We zien jullie graag daar!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden