Foto:

Van Hattem: Eerste klus als hoofdtrainer

  Sport

Het eerste herenelftal van VV Asperen bungelt onderaan in de derde klasse D van de zaterdagcompetitie Zuid 1. Trainer Jaap van Hattem (47) ziet voldoende perspectief. "We hebben nog een aantal 6-puntenwedstrijden te gaan."

Door Arno voor de Poorte

Asperen - Op dit moment staat VV Asperen op een gedeeld laatste plaats. Dat jaagt de trainer nog geen schrik aan. "Ik zie op zich genoeg perspectief. Het is tot nu toe stuivertje wisselen geweest bij de onderste plaats. De competitie duurt nog lang en ik heb er alle vertrouwen in dat we ons gaan handhaven." De oefenmeester doelt daarmee op het feit dat alleen de onderste plaats tot rechtstreekse degradatie leidt. Er komen binnenkort wedstrijden aan tegen de directe concurrentie voor klassebehoud. Die 6-puntenwedstrijden zullen gaan uitmaken of Van Hattem slaagt in zijn missie. Daarvoor is winst cruciaal om op de tiende of elfde plaats van de competitie te eindigen en daarmee het klassebehoud veilig te stellen. "Vorig jaar is VV Asperen er via de nacompetitie in gebleven. Het is mijn bedoeling om onszelf dit jaar zonder nacompetitie veilig te spelen." Dat probeert de gedreven oefenmeester te doen door zijn jongens goed te motiveren en 'hun koppies erbij te laten houden'. Daar heeft hij weinig problemen mee. "Ondanks dat we degradatievoetbal spelen heeft iedereen er nog steeds veel plezier in. Tijdens de trainingen en in de kleedkamer valt er genoeg te lachen, dus ik heb wat dat betreft geen reden tot ernstige zorgen", stelt Jaap vast.

Hoofdtrainer

De Leerdamse Jaap van Hattem staat voor het eerste jaar aan het roer bij het eerste herenelftal van de club. Het is ook zijn eerste klus als hoofdtrainer. Op zijn drieëndertigste heet hij zijn kicksen aan de wilgen gehangen na een periode als speler van LRC (eerste klasse) en het toenmalige VV Good Luck uit Raamsdonksveer. Tijdens zijn actieve periode heeft Jaap al vanaf zijn vijftiende de pupillen getraind. De laatste jaren heeft hij voor de groep gestaan als trainer bij de tweede elftallen van SteDoCo en LRC. "Het heeft altijd mijn interesse gehad om trainer te zijn. Ik heb er een drukke baan naast, maar het is goed te combineren voor mij. Zeker omdat ik er zoveel plezier in heb. Ik ga er nog heel lang mee door. De lol die ik erin heb, is mijn graadmeter." Bij VV Asperen komt Van Hattem goed tot zijn recht. Hij vindt het een gezellige vereniging, een gemoedelijke dorpsclub. "Er heerst een positieve sfeer, ook richting de junioren, pupillen en de dames. Er is voor iedereen ruimte. Hoewel het eerste herenteam het vlaggenschip van de vereniging is, hoeft niet alles ervoor te wijken." De spelstijl die de trainer het liefst zou zien, is het aanvallende voetbal zoals Ajax dit op de mat legt. Dat vindt hij het mooiste om naar te kijken. Zo zou hij zijn team het liefst willen laten spelen. "Aan het begin van de competitie heb ik het met VV Asperen ook geprobeerd om aanvallend te spelen. Dat werkte gewoon niet. Van oudsher zijn we een counterploeg. In ieder geval vind ik ons materiaal goed genoeg voor de derde klasse."

Meer berichten