Vorig jaar was er een record aantal deelnemers van ruim 350 en haalde de organisatie een prachtig bedrag op.
Vorig jaar was er een record aantal deelnemers van ruim 350 en haalde de organisatie een prachtig bedrag op. (Foto: )

Zesde editie Ontbijtrun in Deil: Beat Cancer: 5 of 10 kilometer

  Sport

Zondagmorgen 20 januari vindt de zesde editie van de ontbijtrun in Deil plaats. Om 9.00 uur klinkt het startschot. Diverse sponsoren uit de regio zorgen er wederom voor dat er na afloop voor de deelnemers een lekker ontbijt klaar staat. Vanaf 8.15 uur kunnen deelnemers zich bij de Gasterij 'De Os & het Paard' aan de Deilsedijk 73 tot 75 in Deil inschrijven voor 5 of 10 kilometer hardlopen. Een ronde van 5 km wandelen is ook mogelijk.

Deil - Deelnemers betalen 15 euro inschrijfgeld, dit is inclusief ontbijt, dat geheel ten goede komt aan kankeronderzoek. Deelnemers hebben een leuke, sportieve ochtend en tegelijkertijd steunen ze het goede doel. Daarnaast zijn er diverse betrokken bedrijven uit de regio, die ervoor zorgen dat dit evenement georganiseerd kan worden.

Samen met een groep van circa 30 vrijwilligers, is Mathieu Goedhart dit jaar weer één van de organisatoren van het sportieve evenement. Hij weet als geen ander hoe ontzettend belangrijk geld voor onderzoek is.

Mathieu vertelt: "Vorig jaar hadden we een record aantal deelnemers van ruim 350 en haalden we een prachtig bedrag op. We hopen uiteraard dat we dit ook dit jaar kunnen evenaren. Uiteraard staat het goede doel centraal. Sinds 2017 neem ik zitting in de Patiënten Advies Commissie van KWF Kankerbestrijding. Vanuit deze rol zie ik belangrijke onderzoeken voorbij komen om kanker in de toekomst geen dodelijke ziekte te maken. Hier is veel geld voor nodig. Iedere euro die deze ochtend wordt opgehaald, gaat naar kankeronderzoek." Goede vriend en mede organisator Stefan Uebersezig gaat dit jaar samen met zijn gezin deelnemen aan Alpe d'HuZes waarmee geld wordt ingezameld voor KWF. Een deel van de opbrengst van de Ontbijtrun 2019 gaat hier naartoe. Het andere deel gaat rechtstreeks naar onderzoek dat gedaan wordt bij het Radboud UMC. Het ziekenhuis waar Mathieu zelf onder behandeling is.

Lopers, wandelaars, supporters en andere belangstellenden zijn van harte welkom. Inschrijving is ter plaatse, aanmelding via de Facebook pagina (www.facebook.com/ontbijtrun) wordt op prijs gesteld.

Meer berichten