Na vijf jaar ten einde raad!

  Ingezonden

Hoelang nog? Na bijna vijf jaar wekelijks contact te zoeken met gemeente West-Betuwe, maar zelfs na vijf jaar geen antwoorden te krijgen, heb ik besloten mijn verhaal te delen via de media in de hoop dat er schot in de zaak komt en we wel antwoorden krijgen.

Vuren - Mijn moeder leeft al bijna vijf jaar in een hel en dat moet stoppen, want ik wil niet ook nog eens mijn moeder verliezen!

Wat vooraf ging
Mijn ouders zijn ruim 26 jaar de plaatselijke bloemist geweest in Vuren, gemeente Lingewaal. Eind 2015 is mijn vader totaal onverwacht door een hartstilstand in coma geraakt en is bijna twee jaar later overleden. Tot ons groot verdriet moesten we de bloemisterij, het levenswerk van mijn vader, sluiten omdat mijn moeder dit niet alleen kon volbrengen.

Midden in hel beland
Mijn moeder is genoodzaakt om het huis en bedrijf te verkopen om hiervan tot haar 67e levensjaar van te kunnen leven. Maar het staat nu al zo lang te koop staat dat er zoveel achterstallig onderhoud is en er geen ruit meer in de bloemenkassen zit.
Genoeg interesse is er voor de grote oppervlakte met vrije natuur eromheen waar nooit gebouwd zal worden, maar er is één maar… Gemeente Lingewaal - nu gemeente West-Betuwe, werkt op niet één front mee. Mijn moeder kreeg de dag nadat mijn vader in coma was geraakt, te horen: “Eet eerst uw eigen huis maar op, dan zien we verder.'' Nee sorry, ik heb een slecht weekend gehad. Maar uiteindelijk hebben ze dit tot ons groot verdriet wel waargemaakt. Achteraf horen we dat mijn moeder een renteloze lening had kunnen aanvragen, wat in vijf jaar 50.000 euro had bespaard, maar als niemand dat vertelt… Gemeente West-Betuwe heeft ons al veel stress en veel verdriet bezorgd, waarom laten ze mijn moeder al vijf jaar zwemmen zonder antwoorden te geven.
Mijn moeder heeft leningen moeten afsluiten bij de bank om te kunnen eten en haar vaste lasten te betalen, ondertussen kon ze het huis en bedrijf verkopen. Vergunningen aangevraagd om alles mooier te maken, maar zelfs nu in 2020, dus vijf jaar later krijgen we NEE, NEE, NEE. Ook kopers die vergunningen aanvragen krijgen NEE of geen antwoord. We worden van het kastje naar de muur gestuurd.

En nu?
Wanneer de geldkraan word dichtgedraaid, eindigt het met een executieverkoop en staat mijn moeder op straat. Dit baart mij grote zorgen. Vooral omdat ik altijd lees hoe goed de gemeente West-Betuwe voor zijn mensen is, maar valt de polder daar dan buiten? Waarom krijgen we geen antwoord wanneer er teruggebeld zou worden? Waarom?

Hoelang nog???
Wanneer wordt mijn moeder geholpen en wanneer mag zij haar huis verkopen, zodat zij eindelijk verder kan met haar leven en deze hel een plekje kan gaan geven!

Ingezonden door: Bo

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden