Gijs van Kranenburg
Gijs van Kranenburg (Foto: SRC TV)

Evacuatie SRC TV

  Historie

Buurmalsen - Zondag 26 januari is in het SRC TV Magazine ruime aandacht voor de evacuatie van het Rivierengebied in 1995. Het is dit jaar 25 jaar geleden dat het Rivierengebied moest evacueren. Voor veel mensen een ingrijpende periode.
De medewerkers van SRC TV Magazine spraken met Gijs van Kranenburg, één van de weinigen die besloot om niet deel te nemen aan de evacuatie. Samen met zijn vrouw bleef hij achter in Buurmalsen. Hij vertelt in het kort hoe hij deze periode beleefd heeft en wat de motivatie was om te blijven. Volgens zijn beredenering kon het water nooit zo hoog komen dat het voor hem een gevaar op zou leveren, en als dat wel zo geweest zou zijn dan lag er in de achtertuin een boot waar ze gebruik van konden maken. Samen met een vriend stapte Gijs zelfs in de auto om beelden te maken van de lege straten.
Naast het gesprek met Gijs en deze door hem gemaakte beelden; zijn in deze uitzending van SRC TV Magazine eigen beelden te zien gemaakt door de televisieploeg in 1995.
De beelden van de evacuatie van het Rivierengebied zijn vanaf zondag 26 januari te zien op SRC in het SRC TV Magazine. SRC TV is de streekomroep voor de Vijfheerenlanden en het Rivierenland. Kijk voor de uitzendtijden en kanalen op www.src.fm.

Meer berichten