Spanning ten top met LingeFilm!

  Cultuur

Geldermalsen - Spectaculair. Overweldigend. Visueel bijna psychedelisch. Monos (vrijdag 31 januari 20.30 uur en woensdag 5 februari 20 uur) van de Nederlandse cineast Jasper Wolf speelt zich af in een niet nader gespecificeerde jungle, ten tijde van een onbekende guerrillaoorlog. LingeFilm nodigt u uit voor Parasite (zaterdag 1 februari, 20.30 uur en zondag 2 februari, 20 uur) van de Zuid Koreaanse regisseur Bong Joon-ho. Deze film gaat over de ontwikkeling in contact tussen 2 families van verschillende klassen.

Monos Een groep kindsoldaten, pubers, trainen volgens een stak regime, bereiden zich voor op wat komen gaat. Totdat de commandant vertrekt. De hormonen gieren door hun lijven, vreemde rituelen worden geïntroduceerd en langzamerhand ontstaat er een nieuwe pikorde in de groep. De spanning wordt meer en meer opgebouwd, ondersteund door een geweldige soundtrack en zeer indringende, super intense close-ups en ontspoorde kleurenzee. Hoe de film te karakteriseren? Dat kan alleen wanneer je hem hebt gezien.

Parasite. Als student sociologie gaf de Zuid Koreaanse regisseur Bong Joon-ho bijles aan een kind van een rijke familie. Daar ontstond de fantasie om als arm gezin, het huis, en leven, over te nemen van een rijk gezin. De film begint bij de tienerzoon Ki-woo, die bijles gaat geven bij de welgestelde familie Park. Door leugens, bedrog en gemanipuleer pakt hij de kans om zijn zus bij de familie te introduceren en later zijn vader. Was het eerste deel van de film nog vrolijk en luchtig, gaandeweg wordt de film donkerder en onheilspellender. Boon Joon-ho op z'n best, gewaardeerd met de Gouden Palm op het filmfestival van Cannes 2019.

Te zien bij LingeFilm, gevestigd in De Pluk aan de Rijksstraatweg 64 in Geldermalsen. Aanvang vrijdag- en zaterdagavond 20.30 uur, zondagavond 20.00 uur en woensdagavond 20.00 uur. Entree € 8,00 / LingeFilm FanPas € 5,50.

E-tickets via www.lingefilm.nl.

Meer berichten