Foto:

De Veerbaas Vertelt: Blije toeristen

  Column

Het weer heeft ons deze zomer zeker niet in de steek gelaten, daardoor hebben we als Rivierenland veel toeristen mogen begroeten. Ik heb nog nooit zoveel waarderende worden gehoord over dit gebied. Met het vaartochtje dat André van Duin met Janny van der Heijden op de Linge had, werd de streek in hun programma 'Denkend aan Holland' even weer op de kaart gezet. Ze bezochten het gezellige kroegje aan de Lingedijk in Acquoy en bij molenaar Rini, van de witte molen De Vlinder, hebben ze veel plezier gehad. Buren was met hun bezoek een groot stuk reclame. De periode na het bezoek aan Buren, was er een toename van toeristen. Zondag tijdens Chateau van Buren leek het wel dat heel Nederland van het bier af is. Ik hoorde dat het nog nooit zo druk is geweest.

Bij de Baron van Buren hebben velen het lekkerste ijs van hun leven op. Ik wist niet dat Buren weer een echte baron binnen de walmuren heeft. De Baron van Buren heeft zich gevestigd in het historische pandje, op de Markt. Veel fietsers waren dit weekend naar Tricht gegaan om eens te zien hoe ver ProRail is met de werkzaamheden aan het spoor. De operatie verloopt voorspoedig was de conclusie. De fietsers vonden bij de Lachende Gans een geweldig rustpunt. Het terras aan de Linge is een plaats om tot rust te komen en te genieten. Hoe lang dat nog het geval zal zijn weet niemand. De eigenaren zijn al ruim twee jaar bezig om met ProRail tot overeenstemming te komen. Als ik de verhalen zo aanhoor doet ProRail met zijn bedrijfsvoering weinig of niets onder voor de Avri."

Heeren van Soelen

Groot nieuws was voor mij, dat eind dit jaar Zoelen weer echte Heeren van Soelen kan begroeten. Reinold en Gerrit zijn de heren van adel. Zij zullen zich vestigen in de voormalige Herberg De Zoelensche Brug. Ik hoorde van Paul Gallmann uit Zoelen dat ze daar zeer vereerd zijn met de komst van de Heeren van Soelen. Heer Reinold en Heer Gerrit zijn in ieder geval welkom in het Kozakkenland zoals Zoelen als bijnaam heeft. Deze maand gaan we richting Buren waar in het plantsoen Stenen van de Stad een openluchtspel wordt opgevoerd. Daarvoor eerst Appelpop en het fruitcorso in Tiel. Als het goed gaat en verloopt zoals wordt verwacht, krijgt de regio in 2022 een fruitcentrum. De naam daarvoor zal zijn: 'Streeckerij de Betuwe'. We wachten af.

Avri-soap

Abraham Meer is terug van vakantie en heeft een probleem met de Avri met het omwisselen van een kleine container. Daarvoor heeft de Avri geen planning gemaakt, het verbinding maken via de telefoon is hem uiteindelijk gelukt. Kennelijk zijn ze volgens hem daar druk bezig met het maken van werkschema's. Dat kan wel kloppen, want de Avri heeft containers weggehaald en laten een groot betonblok plaatsen, dat weken ontsierend is voor de buurt en levensgevaarlijk. Abraham is opgevallen dat de aanstelling van de locatiemanager in Tiel weggegooid geld is. Tiel heeft een tanend winkelaanbod. Hij zegt: 'In Tiel ga je niet meer winkelen, je doet er nog je boodschappen'. Ik krijg steeds meer het gevoel dat de beste man gelijk heeft. We zijn er.

Reageren kan: deveerbaas@gmail.com

Meer berichten