Bouw mee aan het Honk op Wielen

Bouw mee aan het Honk op Wielen

Voor jongeren in West Betuwe vallen veel activiteiten deze zomer stil. Daarom bedacht de Jongerenadviesraad West Betuwe het ‘Honk op Wielen’. Dit is een camper die de jongeren zelf gaan ombouwen tot rijdende ontmoetingsplek. De Jongerenadviesraad zoekt nog helpende handjes. 

Geldermalsen - De komende weken gaat de Jongerenadviesraad samen met andere enthousiaste jongeren aan de slag. Zij gaan een oude camper opknappen en inrichten. Het moet een plek worden waar ze elkaar ontmoeten, muziek luisteren en activiteiten organiseren. Een plek waar ze vrij kunnen zijn, terwijl ze rekening houden met de 1,5-metersamenleving. Gemaakt voor en door jongeren.

Skipper Corbijn, lid van de Jongerenadviesraad West Betuwe, vertelt: ‘Als de camper is opgeknapt, willen we deze op een leuke manier openen. Daarna willen we gaan rondrijden, de kernen in. Op deze manier kunnen we jongeren uit iedere kern een keer uitnodigen in ons honk.’

De jeugd aan zet in crisistijd

Het project ‘Honk op Wielen’ is ontstaan in samenwerking met het programma maatschappelijke diensttijd (MDT). En is gefinancierd vanuit het initiatief ‘De jeugd aan zet in crisistijd’. Hiermee wil MDT jongeren in kleinere gemeenten activeren om iets te betekenen voor een ander.

Meehelpen?

De Jongerenadviesraad zoekt nog jongeren tussen de 12 en 20 jaar die willen meehelpen. Aanmelden kan via contact@jongerenraad-westbetuwe.nl. Of via 06-14815995. De jongeren worden in opdracht van de gemeente West Betuwe begeleid door Welzijn West Betuwe. Kijk voor meer informatie op: www.welzijnwestbetuwe.nl/honkopwielen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
 

Meeste reacties