Foto:

Lintje voor 22 inwoners West Betuwe

Bij een Koninklijke onderscheiding hoort een lintje. Door de coronacrisis kon de burgemeester deze niet opspelden op 24 april. Daarom reikte hij ze vandaag alsnog uit op landgoed Mariënwaerdt. Aan het begin van de avond werd nog een inwoner verrast met een lintje.

Geldermalsen / Beesd - Het uitreiken van de onderscheidingen is traditiegetrouw op de laatste werkdag voor Koningsdag. Dit jaar ontvingen 21 inwoners van de gemeente West Betuwe een Koninklijke onderscheiding. Dit is voor mensen die zich jarenlang op een bijzondere wijze vrijwillig inzetten voor de samenleving. Eén inwoner is benoemd tot Ridder en de anderen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Burgemeester Servaas Stoop blikt terug op een bijzondere dag in april: “Dit jaar is door het coronavirus veel anders. Mijn eerste lintjesregen in de gemeente West Betuwe had ik me anders voorgesteld. Ik heb 24 april vanuit het gemeentehuis alle gedecoreerden gebeld. In de meeste gevallen was het met videobellen. Het blijft mooi om te zien hoe iemand reageert wanneer ik de heugelijke boodschap breng. In de middag is nog een persoonlijke brief en gebak bezorgd om het te vieren. Zo hebben we er met elkaar alsnog een feestelijk dag van gemaakt.”

Vandaag was het dan zover: het uitreiken van het lintje dat hoort bij de Koninklijke onderscheiding. De burgemeester vervolgt: “Het was vandaag maar liefst vier keer feest in West Betuwe. Ik heb in drie bijeenkomst de lintjes uitgereikt aan 20 inwoners. Het was letterlijk passen en meten op de locatie. Zo konden we zoveel mogelijk mensen verwelkomen met voldoende afstand tot elkaar. Want ook al zijn de maatregelen versoepeld, 1,5 meter afstand houden blijft de norm. De burgemeester van Gorinchem reikte vandaag het lintje uit aan mevrouw Ter Horst uit Vuren. Dit omdat zij haar vrijwilligerswerk in deze gemeente doet.”

Nog een lintje
Aan het einde van de middag was het nog een keer feest. De burgemeester reikte aan Dirk La Verge (1949) uit Beesd een Koninklijke onderscheiding uit. Meneer is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn jarenlange inzet als vrijwilliger. Hij is sinds 1981 vrijwilliger bij stichting De Dorpskring Beesd. Ook is hij sinds 1993 vrijwilliger bij de Protestantse gemeente Beesd. Bij stichting Nationale Rode Kruis Bloesemtocht is meneer sinds 1997 operationeel marsleider en medeverantwoordelijk voor het parcours. Sinds 2017 is hij vrijwilliger bij het museum Historische Landbouwtechniek in Beesd. Al met al een lintje waard.

De gedecoreerden van 24 april
Mevrouw Jacky Bertens-Vorst (1952) uit Deil

De heer Hans Bok (1950) uit Herwijnen
Mevrouw Alberta Campagne-Huizing (1945) uit Geldermalsen
Mevrouw Sjoukje Haan-Bouma (1944) uit Geldermalsen
Mevrouw Joke ter Horst-Roos (1955) uit Vuren
De heer Piet Huitema (1950) uit Geldermalsen
De heer Henk de Jong (1947) uit Spijk
De heer Wim de Jong (1947) uit Deil
Mevrouw Rieky de Keizer-de Gram (1944) uit Geldermalsen
Mevrouw Rita van der Leede-Treur (1948) uit Geldermalsen

Meneer Gijs de Man (1953) uit Asperen
Mevrouw Coba Mol-van Ommeren (1942) uit Est
De heer Bart Pellegrom (1949) uit Geldermalsen
De heer Jan Post (1939) uit Asperen
De heer Leo van Rijnsbergen (1967) uit Enspijk
Mevrouw Heiltje van Santen-van Arendonk (1962) uit Herwijnen
Mevrouw Ans van Soelen-van Zeelst (1951) uit Geldermalsen

De heer Koos van Steenis (1945) uit Asperen
Mevrouw Gerdina Sterrenberg-van Horssen (1938) uit Haaften
De heer Rob van Veen (1959) uit Geldermalsen en nu Barendrecht
De heer Jan van de Water (1960) uit Rumpt

(Bron: gemeente West Betuwe)

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden