Gemeente in gesprek met inwoners Hellouw

Om de verkeerssituatie in Hellouw te verbeteren, staat het aanleggen van een rotonde op de Graaf Reinaldweg op de planning. Het college van de gemeente West Betuwe heeft een besluit genomen over de locatie die de voorkeur heeft. 

Hellouw - Hiervoor is een groter budget nodig dan eerder beschikbaar is gesteld. Daarom ligt dit voorstel nu bij de raad. Voordat de raadsleden een besluit nemen over het wel of niet toewijzen van budget, willen ze horen hoe inwoners over de rotonde denken.
In Hellouw komen drie wegen uit op de provinciale Graaf Reinaldsweg. Dit zijn de Irenestraat, de Oudenhof en de Korfgraaf. Om de verkeerssituatie in Hellouw te verbeteren, bestaat het plan om de kern met een rotonde te verbinden aan de Graaf Reinaldweg. Hiervoor heeft de oud-gemeente Neerijnen in 2017 al budget beschikbaar gesteld. De berekeningen die hiervoor gemaakt zijn klopten echter niet. Er is een groter budget nodig. Daarom legt het college het voorstel nu voor aan de raad.
De voorkeur van het college gaat uit naar een rotonde op de kruising van de Korfgraaf met de Graaf Reinaldweg. Tijdens de beeldvormende vergadering op 8 juni bespreekt de gemeenteraad dit voorstel. Voor de raadsleden is het belangrijk om te weten hoe inwoners over de rotonde denken. Ze horen graag de reactie van zowel voor- als tegenstanders van het plan.

Laat boodschap achter voor raad
Op 30 mei zijn medewerkers van de gemeente met een camera aanwezig in het dorpshuis in Hellouw. Hier kunt u tussen 10.00 en 12.00 uur terecht om uw reactie ter plaatse op te nemen. Lees meer op www.gemeenteraad.westbetuwe.nl/rotonde-hellouw. Hier vindt u ook een videopresentatie over het plan voor de rotonde in Hellouw. Daarin worden de verschillende opties verder uitgelegd.
U kunt ook zelf een video (van maximaal 4 minuten) of schriftelijke reactie achterlaten voor de raad. Stuur deze dan uiterlijk 30 mei naar griffie@westbetuwe.nl.

Planning
Naar verwachting neemt de raad op 30 juni een besluit over de rotonde in Hellouw. Als de raad instemt met het plan van het college, wordt eerst het bestemmingsplan aangepast. Hierna moet de grond die nodig is voor het plan gekocht worden. Hier worden de eigenaren vroegtijdig bij betrokken. Als voor dit plan gekozen wordt, verwacht de gemeente in 2024 de rotonde af te maken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden