Twee informateurs aan de slag

Fractievoorzitter de heer Henk de Man van Dorpsbelangen heeft twee informateurs bereid gevonden om als duo aan de slag te gaan tijdens de nieuwe coalitieonderhandelingen voor West Betuwe. 

Geldermalsen - Zij moeten ervoor zorgen dat er weer rust komt in de West Betuwse politiek, nadat er eerder maandag 18 mei een politieke crisis uitbrak. Mevrouw Wil Kosterman en de heer Joop Doeland hebben de taak gekregen om een nieuwe coalitie te vormen in West Betuwe.
Mevrouw Wil Kosterman komt van buiten de gemeente, de heer Joop Doeland van binnen de gemeente. Mevrouw Kosterman is jarenlang fractievoorzitter en wethouder namens GroenLinks in Wijk bij Duurstede, de heer Doeland fractievoorzitter en wethouder namens het CDA in Geldermalsen.
“Een vrouw en een man, verschillende politieke achtergronden en complementerende stijlen van opereren en na de gesprekken kwamen we tot de conclusie dat we baat hebben bij beide kwaliteiten. Samen bij elkaar een schaap met vijf poten, zou je bijna kunnen zeggen”, aldus De Man.
Omdat Dorpsbelangen de grootste fractie in de gemeenteraad heeft, is het roer tijdens de onderhandelingen in handen van de heer Henk de Man. Woensdag 20 mei hebben alle fractievoorzitters in een digitale vergadering het formatieproces besproken.
De informateurs beginnen zaterdag 23 mei met de verkennende gesprekken. Het streven is om binnen enkele weken met een advies te komen over een voorkeursvariant voor de coalitievorming. Daarna wordt bepaald wie als formateur wordt aangesteld.

(Bron: gemeente West Betuwe, namens de fractievoorzitter van Dorpsbelangen, Henk de Man)

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden