'Anderhalve meter onmogelijk'

Afgelopen weken ben ik een paar keer boodschappen wezen doen in het centrum van Geldermalsen, met name in de Geldersestraat. Daarbij viel het mij op dat het onmogelijk was om de 1,5 meter afstand te houden.

Geldermalsen - Dit omdat de voetgangers links, rechts en kriskras door elkaar heen liepen. Hierbij heb ik nog nooit een handhaver gezien. 1 keer heb ik 3 handhavers gezien op de weekmarkt van vrijdag 15 mei jl., deze liepen gezellig naast elkaar waarbij ik de opmerking maakte van: heren afstand.
Vandaag heb ik de Gemeente West Betuwe gebeld om mijn verontrusting kenbaar te maken. Wat schetst mijn verbazing, ik kreeg als antwoord: U kunt al uw boodschappen via internet bij een grote supermarkt bestellen en zelfs dat ze de boodschappen thuis komen bezorgen. Dit is volkomen in tegenspraak met de adviezen van Staatssecretaris Keizer, die juist adviseert om zoveel mogelijk bij de plaatselijke middenstand te kopen. Middenstanders, die dit probleem hebben aangekaart bij de Gemeente, vinden absoluut geen gehoor. Zij zien ook nooit handhavers. Bovendien gaf de Gemeente aan dat zij onmogelijk alles in goede banen kunnen leiden omdat er niet genoeg handhavers zijn. In veel gemeenten in Nederland zie je in winkelcentra (op drukke en smalle routes) dat er voor voetgangers verkeersregels zijn zoals, 1 richting, rechts aanhouden enz.

Ingezonden door: Jacobine Kramer Freher uit Meteren.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden