Ontdekken hoe de Ozobot werkt.
Ontdekken hoe de Ozobot werkt. (Foto: Chantal van den Berg)

Digilab Morgenster gestart!

Woensdag 13 mei zijn we op basisschool De Morgenster in Geldermalsen gestart met ons Digilab. 

Geldermalsen - Voor de kinderen van de midden- en bovenbouw was er les met de Ozobot of Scratch (jr.). Alle kinderen hebben enthousiast geoefend in programmeren. De les was veel te snel om. Kinderen vroegen of ze de Ozobot mee naar huis mochten nemen of waar deze te koop is en hoeveel het kost.
De Ozobot is een heel kleine robot die je d.m.v. getekende lijnen en kleurcodes een door jou bedachte route kunt laten afleggen. Scratch is een programmeertaal waarmee je je eigen interactieve animaties, spelletjes, muziek en kunstwerken kunt maken.
Van het prijzengeld van het Landelijk Techniek Toernooi van de afgelopen jaren hadden we een aantal materialen aangeschaft waarmee de kinderen kunnen leren programmeren. Dit schooljaar zijn we ook een samenwerking met de Marnix Academie (PABO) gestart voor een proeftuin m.b.t. programmeren. Juf Annelien van Beekhuizen, Hans van Smink (van de Marnix) en juf Petra van Zandwijk hebben de afgelopen maanden een doorgaande leerlijn voor groep 1 t/m groep 8 uitgewerkt. Uiteraard gaat het dan niet alleen om de Ozobot en Scratch, maar voor nu hebben we daarmee een mooie start gemaakt. Programmeren gaat vanaf nu een structureel onderdeel van ons lesprogramma zijn en uiteindelijk willen we het programmeren gaan toepassen in ons totale onderwijs.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden