Foto:

Stijn werkt mee aan exoskelet

Project MARCH is een team van 25 studenten van de TU Delft dat zich een jaar lang fulltime inzet voor de ontwikkeling van een exoskelet. Een van hen is Stijn van Weegberg (foto) uit Geldermalsen.

Geldermalsen - Een exoskelet is een gemotoriseerd robotisch harnas dat ingezet kan worden om mensen met een dwarslaesie weer op te laten staan en te laten lopen. Dit doen wij samen met Sjaan, de bestuurder van ons pak.
Ieder studententeam (wij zijn de 5e) werkt aan een exoskelet dat het op kan nemen tegen Internationale teams tijdens een Cybathlon (link: https://cybathlon.ethz.ch/en/).
Eigenlijk zouden we nu net zijn teruggekomen van onze grote wedstrijd: de Cybathlon. In 2018 wonnen onze voorgangers een spin-off van deze wedstrijd. Maar ook bij dit wereldkampioenschap gaan we natuurlijk voor de winst!
Oorspronkelijk zou deze wedstrijd plaatsvinden op 2 en 3 mei in Zürich, maar het is vanwege de coronacrisis verplaatst naar 19 en 20 september 2020. Hier zullen wij het opnemen tegen 17 teams van over de hele wereld. Als team laten we ons niet snel uit het veld slaan, en werken we nu toe naar ons nieuwe doel: het winnen van de Cybathlon 2020 op 19 en 20 september.

Meer info: projectmarch.nl, youtube.com/watch?v=tUYsv_CXOWc

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden