Festivate komt tijdens coronacrisis met 'Festivate House Sessions'

Tiel - Dit weekend zou de 8e editie van het festival 'Festivate' van start gaan. Dit jaar met 4 area's op een groot festivalterrein in het Betuwse Deil. Vanwege het coronavirus heeft de organisatie drie weken geleden moeten besluiten het festival te verzetten naar 4 & 5 september.

Om het verlangen naar een goed feestje tijdens de thuisquarantaine een beetje te stillen komt Festivate nu met 'Festivate House Sessions'. In een livestream voorzien ze hun fans vanaf 4 april elke zaterdag om 16.00 uur van een goede live set van een Festivate-DJ. Iedere week een andere muziekstijl!

The Connection trapt deze zaterdag het spits af. De broers Henry en William Piek, die samen het dj-duo vormen en met nog 13 andere vrienden het festival ook organiseren, hopen op deze manier mensen via muziek met elkaar te kunnen verbinden. 'We willen onze bezoekers in thuisquarantaine via deze livestream wat afleiding geven. Niet alleen onze bezoekers gunnen we een feestje. We kunnen als organisatie door dit initiatief ook onze DJ's en partners steunen want ook veel van hen zitten tijdens deze crisis zonder werk. Op deze manier maken we er samen het beste van.', vertelt William. 'Op dit moment zijn we bezig met het samenstellen van een line-up voor onze House Sessions om zo onze fans in ieder geval, voor zolang deze maatregelen duren, elke week een nieuwe livestream te kunnen bieden. Op deze manier leven we met z'n allen toe naar betere tijden en de 8e editie van Festivate op 4 & 5 september.'

'Festivate House Sessions' is vanaf 4 april elke zaterdag te zien en natuurlijk te horen via www.twitch.tv/festivate.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden