De ramen in de nieuwbouw
De ramen in de nieuwbouw (Foto: Hervormde gemeente)

Vrienden betalen mee aan ramen

Geldermalsen - De ramen, ontwerp van Nell de Gram, zijn afkomstig uit de gesloten Hervormde kerk aan de Klepel in Geldermalsen Oost. Zij krijgen nu een nieuwe plek in het gebouw De Ontmoeting. Dit is de gemeenschapsruimte die momenteel gerealiseerd wordt naast de Centrumkerk in Geldermalsen.

De stichting Vrienden van de Centrumkerk heeft bijgedragen aan de kosten van deze verhuizing en plaatsing van de gebrandschilderde ramen.

De stichting Vrienden van de Centrumkerk heeft als doel dat het dit monumentale gebouw ondersteunt bij onderhoud, verbetering en herstel. Daarnaast is het belangrijk dat de stichting bij het voortbestaan meehelpt aan de aantrekkelijkheid van het centrum van het dorp. Daarom voelt zij ook betrokkenheid bij de bouw van deze gemeenschapsruimte naast de kerk.

De Centrumkerk staat op de hedendaagse Rijksmonumentenlijst. Niemand zal tegenspreken dat dit gebouw, zowel van binnen als van buiten, een indrukwekkend religieus-/cultureel monument is.

Iedere 6 jaar ontvangt de Centrumkerk een onderhoudssubsidie van het Rijk op basis van een meerjarig onderhoudsplan. De subsidie vergoedt slechts 50% van dit onderhoud. De overige kosten moeten komen uit bijdragen die de leden van de kerk jaarlijks overmaken.

De Vrienden van de Centrumkerk willen met uw financiële ondersteuning bijdragen aan het onderhoud van het gebouw in de breedste zin van het woord

Vrienden zijn personen of bedrijven uit onze regio. Wie, door een jaarlijkse donatie, (bedrijfs)vriend wil worden van de Centrumkerk, kan hiervoor contact opnemen met voorzitter Rinus Korteweg ( 03345-573027) of u kunt er meer over lezen op de website van de stichting. www.stichtingvriendencentrumkerk.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden