Samen komen we er uit

WEST BETUWE - Dat het vreemde tijden zijn is waarschijnlijk het understatement van het jaar. Voor het werk van Welzijn West Betuwe is dit niet anders, ook daar gaat alles nu anders. Na een paar dagen waarin vooral veel afgezegd moest worden, begon daarna de inspanning om de noodzakelijke dienstverlening zo goed mogelijk voort te zetten. Inmiddels is de organisatie druk om vooruit te kijken wat de komende periode op hen en het welzijnswerk af komt.

Het spreekt voor zich dat veel activiteiten als bewegen voor ouderen, open eettafels en ontmoetingsbijeenkomsten niet door gaan. Het is niet-noodzakelijk contact en aangezien daar vaak kwetsbare mensen aan deelnemen is het verstandiger om dit even te laten. Daarbij komt dat veel locaties gesloten zijn vanwege de landelijke regelgeving die sinds 15 maart actief is. Het betekent echter dat voor veel mensen dagelijkse activiteiten en contacten wegvallen. Je ziet dit bij kinderen die niet meer naar school mogen, werkenden die vanuit huis moeten werken en ouderen die nog nauwelijks buiten komen.

Er gaat gelukkig ook nog veel door. Het betreft hier vooral de dienstverlening aan de meest kwetsbaren. In het geval van Welzijn West Betuwe betreft het bijvoorbeeld vrijwillige hulp die geboden wordt, maaltijdvoorziening en de voedselbank. Allemaal activiteiten die plaats kunnen vinden vanwege de fantastische inzet van vrijwilligers.Verder proberen we ook als welzijnsorganisatie alvast vooruit te kijken naar wat er op ons af gaat komen. Wat nu als de maatregelen nog enkele weken doorgaan of zelfs verscherpt worden? Wat doet dit met mensen die moeten rondkomen van een laag inkomen? Wat betekent het voor de mantelzorger wiens ouders of partner niet meer naar de dagbesteding kan? Wat doet het met de statushouder wiens taalstage is gestopt? Waar kunnen kinderen nog hun energie kwijt? De sociaal werkers, consulenten, buurtsport- en cultuurcoaches proberen daar nu al zoveel mogelijk op in te spelen.

Contact

Inwoners kunnen voor alle vormen van ondersteuning contact opnemen met Welzijn West Betuwe - ook als je je zorgen maakt om mensen uit je omgeving. Samen met alle andere partijen die hulp en ondersteuning bieden, met al de actieve inwoners van West Betuwe en de talloze initiatieven die lokaal en regionaal ontstaan komen we er uit.

Welzijn West Betuwe, 0345 57 36 88 (kantoortijden)info@welzijnwestbetuwe.nl www.welzijnwestbetuwe.nl en de sociale mediakanalen.


Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden