Maatregelen in Apotheek

Geldermalsen - Apotheek de Betuwe neemt vanwege het coronavirus diverse maatregelen in de verschillende locaties van de apotheek; om de veiligheid van de bewoners van West Betuwe én de veiligheid van de eigen medewerkers in acht te nemen.

"Met deze maatregelen verkleinen we gezamenlijk de kans op besmetting met corona", aldus Remco Kaijen. "Wij willen zo goed mogelijk voor medicijngebruikers in West Betuwe blijven zorgen, en daarvoor is het noodzakelijk dat we zelf op de been blijven."

"Allereerst daarom deze dringende oproep voor iedereen die verkouden is, moet niezen, (licht) moet hoesten, keelpijn of een loopneus heeft: blijf thuis en kom niet naar de apotheek. Misschien is het mogelijk dat iemand uit de omgeving zonder klachten (familie, vriend of buur) de medicatie ophaalt. Wel klachten, maar niemand anders die de medicijnen kan ophalen? Neem dan contact op met de apotheek per e-mail of telefoon. Wij zorgen ervoor dat de medicijnen dan op een andere manier bij de klant komen. De apotheek is te bereiken via 0345-573083 of via bestelling@apotheekdebetuwe.nl. Mogelijk is er sprake van een langere wachttijd aan de telefoon dan normaal. Wij hopen op ieders begrip daarvoor.

"Houd afstand (ook van de balie)Kaijen roept patiënten op om, als zij wel naar de apotheek kunnen komen, de regels rondom afstand in acht te nemen: ‘Ik kan het niet genoeg onderstrepen: houd minimaal 1,5 meter afstand van andere bezoekers in de apotheek en van de apotheekmedewerkers. Voorkom daarnaast contact met de apotheekbalie en raak niets aan als dat niet nodig is."

Pinnen

Daarnaast benadrukt Kaijen het belang van betalen met pin. "Dit voorkomt immers contact met elkaar. Daarom kan er helaas tot nader order alleen maar worden gepind in de apotheek.

Een bezoek aan Apotheek de Betuwe

"Bewoners van West Betuwe kunnen op ons rekenen", aldus Kaijen. "Maar om goede zorg te kunnen blijven leveren en iedereen van medicijnen te blijven voorzien, geldt in de apotheek nog een aantal aanpassingen en maatregelen."

Wij proberen in De Pluk en Beesd zoveel mogelijk medicijnen via de uitgifte-locker te leveren.

De locker in De Pluk is 24/7 open; in Beesd van maandag t/m zondag van 8.30 – 20.30

Er mogen maximaal 3 bezoekers naar binnen.

We nemen op dit moment geen oude medicijnen in.

Op de vloer in de apotheek is tape aangebracht die de benodigde afstand markeert en zijn de balies voorzien van plexiglas. Houdt u zich alstublieft aan de 1,5 m afstand.

Voor de bezorgers van de apotheek geldt: alles gaat contactloos. De bezorger belt aan, neemt afstand. Daarna is het mogelijk het pakketje op te pakken.

Tot slot: hoeveelheid medicijnen ‘Tot slot wil ik benadrukken: iedereen heeft zijn medicijnen nodig. Daarom geven wij de normale hoeveelheid medicijnen mee, en niet voor een langere periode’, aldus Kaijen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden