Pastoor Hogenelst gaat voor in de eucharistie
Pastoor Hogenelst gaat voor in de eucharistie (Foto: )

Kerk verbindt zich online met parochianen

West Betuwe - De coronacrisis maakt mensen creatief. Nu de meeste kerken hun deuren de komende weken gesloten houden voor bezoekers, beginnen verschillende kerken hun diensten met video op te nemen en uit te zenden. Dan kunnen de gelovigen vanuit huis de Mis meevieren.

Afgelopen zondag gebeurde dat bij de r.k. kerk in de regio voor het eerst. Er werd zaterdag een Eucharistieviering opgenomen zonder publiek. Deze werd zondagochtend om 10.00 uur uitgezonden via YouTube en Facebook. Op de website van de parochie staat een linkje. Er werd ruim 2.000 keer gekeken. Dat is flink meer dan het aantal gelovigen dat in een normaal weekend de kerk bezoekt in alle kerken van de parochie in de West-Betuwe.

Er wordt positief gereageerd. José Renken vindt het een heel fijn initiatief. “Deze viering doet mij veel goed. Geeft saamhorigheid en hoop”. Sjaak Baas noemt het een goed initiatief. Hij zegt: ”dan kun je ook nog eens terug kijken als je te laat was met inschakelen”. Datzelfde geldt natuurlijk ook voor als je net de preek hebt gemist, wat Gerard Hartman overkwam.

De kerk wil de komende zondagen en met Pasen opnieuw diensten uitzenden. Ook komt er op dinsdag en donderdag een bemoedigend woord door één van de pastores uit een Mariakapel. Alle video’s zijn te vinden op de website www.suitbertusparochie.nl Daar is ook info te vinden over andere initiatieven zoals een telefonisch spreekuur voor parochianen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden