Foto:

Datingsite voor duurzame singles in West Betuwe

Geldermalsen - Afgelopen week zijn, na een traject van bijna 1,5 jaar, de coöperaties 11duurzaam en Duurzame Energie Neerijnen officieel gefuseerd. 

Onder het motto “samen, lokaal, duurzaam” maakt de coöperatie zich met bijna 300 leden sterk voor een duurzame gemeente en gaan zij verder onder de naam ‘Duurzaam West Betuwe’.  

Zo’n historisch moment mag gevierd worden met een opzienbarend initiatief, moeten ze gedacht hebben, want voorzitter Gerlach Velthoven komt met wel heel bijzonder lokaal nieuws. “Bij de start van onze gezamenlijke coöperatie wilden we een duurzaam maar ook sympathiek statement maken. 

Na even nadenken, zijn we met elkaar op het idee gekomen om een duurzame dating site op te richten. In tijden van Tinder, zijn er genoeg singles die opzoek zijn naar een serieuze relatie. Dus waarom niet een dating site voor mensen die duurzaamheid belangrijk vinden? 

We moesten er eerst wel even om lachen, maar eigenlijk vonden we het al snel een heel goed idee.” Gerlach denkt dat de site halverwege volgende maand live kan gaan. “Momenteel zijn we er hard mee aan het werk. Singles die interesse hebben, kunnen hun gegevens achterlaten op onze site  www.duurzaamwestbetuwe.nl . 

Zodra de dating site gereed is, krijgt iedereen een bericht en  kan men zich inschrijven. We hebben de lidmaatschapskosten laag kunnen houden dankzij een gulle sponsor. Inschrijven kan voor slechts 10 euro per jaar.  Het eerste jaar is gratis voor diegene van wie we voor 31 maart een bericht hebben ontvangen.”

Verder heeft Duurzaam West Betuwe veel plannen.  Sinds 2013 zet de vereniging zich in om inwoners zo veel mogelijk te helpen met de verduurzaming van hun leven. Dat gebeurt met behulp van het Energieloket, door gezamenlijke opwek van duurzame stroom met Betuwewind (Betuwestroom) en het postcoderoosproject op het dak van Dorpshuis Tricht. 

Maar ook met activiteiten zoals het Repair Café, Energiecafés en een duurzame fietsroute, veilige fietspaden en elektrische deelauto’s.  Er is ook gestart met Energiecafés: In samenwerking met het Energieloket West Betuwe worden avonden georganiseerd met heel brede en concrete informatie over energiebesparing, thuis energie opwekken en informatie over subsidiemogelijkheden. 

De eerste bijeenkomst vond in november plaats in Asperen en was een groot succes. In 2020 zal deze aanpak worden voortgezet en uitgebreid met persoonlijke advies bij mensen thuis. Hiervoor is door de gemeente een mooie extra subsidie verleend. Wilt u meer weten over de diensten van de coöperatie of lid worden of, waarom niet, wilt u zich inschrijven bij de duurzame datingsite? 

Bezoek dan  www.duurzaamwestbetuwe.nl  

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden