Gemeente past dienstverlening aan

West Betuwe - Gemeente West Betuwe past dienstverlening aan in verband met het coronavirus.

Op basis van de adviezen van het RIVM neemt ook de gemeente West Betuwe maatregelen. Dit heeft gevolgen voor onze dienstverlening aan u. Het uitgangspunt is om het aantal contactmomenten zo veel mogelijk te verminderen. 

De dienstverlening van de gemeente West Betuwe verandert op het gebied van openingstijden, thuisaanvragen, thuisbezorging en het thuis verwelkomen van pasgeborenen. De maatregelen gaan in op maandag 16 maart. Ze gelden in ieder geval t/m 6 april. Als het RIVM een andere einddatum communiceert, is die datum direct van toepassing op onze aangepaste dienstverlening. Nieuws en veel gestelde vragen over de dienstverlening van de gemeente kunt u volgen op www.westbetuwe.nl/corona 

Beperkte openingstijden
Vanaf maandag 16 maart is de publieksbalie open op alle werkdagen van 8.30 tot 12.30 uur. U kunt zowel met als zonder afspraak terecht. De middag- en avondopening vervalt. Voor andere afspraken op het gemeentehuis, niet aan de publieksbalie, blijven de openingstijden hetzelfde. Ook telefonisch zijn we tijdens werktijden bereikbaar.

Heeft u een afspraak staan buiten de aangepaste openingstijden? Dan nemen we vandaag per mail of telefonisch contact met u op.

Geen thuisaanvragen 
Vanaf maandag 16 maart is het niet mogelijk om de aanvraag van paspoort, identiteitskaart of rijbewijs thuis te doen. Dit kan alleen nog in het gemeentehuis.

Heeft u een afspraak staan buiten de aangepaste openingstijden? Dan nemen we vandaag per mail of telefonisch contact met u op.

Alleen nog thuisbezorging 
Vanaf maandag 16 maart bezorgen we alle paspoorten, identiteitskaarten en rijbewijzen thuis. Hiervoor hoeft u niet naar het gemeentehuis te komen. Dynasure verzorgt de bezorging van de documenten bij u thuis. Zij nemen zelf maatregelen om verspreiding van het virus te beperken. De dienst is gratis.

Geen thuisbezoek van pasgeborene 
Normaal komen wij bij u thuis om u te feliciteren met de geboorte van uw kind en om de pasgeborene te verwelkomen in de nieuwe gemeente. Vanaf maandag 16 maart versturen wij het cadeaupakket per post. We komen tijdelijk niet meer bij u thuis.

Interne maatregelen
Ook voor medewerkers neemt de gemeente West Betuwe maatregelen om de verspreiding van het virus te voorkomen. We proberen daarbij de dienstverlening zo goed mogelijk te continueren.

Vragen over corona? 
Heeft u een vraag, kijk dan op www.rijksoverheid.nl/coronavirus Op deze site worden de vragen met de antwoorden elke dag aangevuld. Als u uw antwoord daar niet vindt, kijk dan op de overzichten met veel gestelde vragen op de website van het RIVM: www.rivm.nl/coronavirus. Of bel het landelijk informatienummer over het coronavirus: telefoonnummer 0800-1351.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden