Foto:

Saar aan Huis actief in West Betuwe

Regio - Sinds een half jaar is Saar aan Huis ook gevestigd in ons mooie Rivierenland en actief in onder meer de gemeente West Betuwe. Saar aan Huis is een organisatie voor aanvullende mantelzorg. Ouderen kunnen bij Saar aan Huis terecht voor allerlei vormen van ondersteuning zoals licht huishoudelijk werk, gezamenlijk koken, persoonlijke verzorging en begeleiding bij doktersbezoek. Saar aan Huis levert geen medische zorg.

Maar, Saar aan Huis helpt niet alleen ouderen. Ook gezinnen waar bijvoorbeeld een van de partners door ziekte langdurig uitvalt, kunnen een beroep doen op een Saar.

Oprichtster Sabine Blom van Assendelft: ‘Ouderen blijven langer thuis wonen. Velen willen en kunnen dat ook, maar wat extra hulp is daarbij nodig. Vaak kan die geleverd worden door kinderen of vrienden, maar dat lukt niet altijd omdat die werken of ver weg wonen. Dan biedt Saar aan Huis een oplossing.’

De kwaliteit van de mantelzorg is één van de belangrijkste aandachtspunten bij Saar aan Huis. Potentiële Saars worden heel zorgvuldig geselecteerd, wonen in de regio, zijn in het bezit van een VOG en werken vanuit hun hart. Cliënten krijgen bovendien altijd hulp van dezelfde Saar op het tijdstip dat ze zelf hebben aangegeven.

“We hebben daarnaast een eigen gedragscode voor onze Saars en organiseren regelmatig bijeenkomsten en workshops om de kwaliteit van de dienstverlening te waarborgen en te verbeteren”, aldus vestigingsmanager Tine Reinders.

Tine is verantwoordelijk voor Saar aan Huis regio Rivierenland en is gevestigd in Tiel.

Zij heeft ervaring met professionele arbeidsbemiddeling, was de afgelopen jaren zelfstandig ondernemer en is altijd maatschappelijk actief geweest. Met Saar aan Huis zet zij als zorgondernemer haar kwaliteiten in voor het welzijn van, onder andere, ouderen. Niet met medische zorg, maar met tijd en aandacht. Door aanvullende mantelzorg in een goede samenwerking met thuiszorg en familie. ‘Ik houd van ouderen en wil ze graag de kans geven langer en gelukkiger thuis te blijven wonen. Door ze tijd en aandacht te geven kunnen ze wat meer plezier terugkrijgen.’

Het maatschappelijk verantwoord ondernemen in de ouderenzorg staat bij Saar Huis voorop. Mede daardoor heeft de organisatie inmiddels vestigingen door heel Nederland en blijft deze groeien doordat de vraag naar persoonlijke, kwalitatief hoogstaande mantelzorg toeneemt. (zie www.saaraanhuis.nl).

De reguliere vergoeding voor een Saar bedraagt € 23,00 per gewerkt uur all-in. Dit is inclusief vakantiegeld en bemiddelingskosten met BTW verrekening. Voor avond- en weekenduren wordt een toeslag berekend. De vergoeding kan worden betaald uit het Persoons Gebonden Budget (PGB); sommige ziektekostenverzekeringen vergoeden een Saar uit het aanvullende pakket.

Voor meer informatie: www.saaraanhuis.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden