De organisatie is in handen van een kernteam, hier vertegenwoordigd door Jasper van Hoeven, Patrick Kemker en Cor van Weenen (vlnr)
De organisatie is in handen van een kernteam, hier vertegenwoordigd door Jasper van Hoeven, Patrick Kemker en Cor van Weenen (vlnr) (Foto: Marjon de Lange)

Discofeest voor Roparun Beesd!

Roparun houdt discofeest in Beesd, oude tijden herleven Opbrengst weer voor het goede doel

De Roparun komt steeds dichterbij voor team 44, Run Boys Beesd. Het is de bedoeling dat ze van te voren zo veel mogelijk geld inzamelen om aan de organisatie te schenken. Vorig jaar scoorden zij een mooie opbrengst bij hun jaarlijkse hardloopwedstrijd. In januari hielden zij een Spinning-event. Zaterdag 7 maart organiseren ze een heuse discoavond in De Notenboom in Beesd

Beesd - "We hebben natuurlijk al wat ervaring", vertelt Adrie Bullée, "in 2017 deden de Run Boys Beesd voor het eerst mee aan de Roparun." Adrie deed zelf al elf keer mee aan de estafetteloop. "Twee jaar geleden organiseerden we een 'Goud van Oud avond' in Club Rodenburg in Beesd. Dat had succes en gaan we min of meer herhalen. Alleen niet in de Rodenburg vanwege de beslissing van de interim burgemeester om de club één jaar te sluiten. Jammer hoor!"

Notenboom

Gelukkig vonden ze een oplossing. "Op zaterdag 7 maart 2020 organiseren wij een discofeest in Uitspanning de Notenboom in Beesd. Gelukkig konden we daar terecht", vervolgt Adrie. "In 2017 hadden we ongeveer 300 bezoekers op de avond, de opbrengst was groot want veel mensen kochten ook een kaartje 'voor het goede doel' en gingen niet naar het feest zelf. We hopen natuurlijk deze editie nog meer op te halen. De vorige keer was ons thema 'Goud van Oud', maar dat wordt al zo vaak gedaan. Daarom hebben we nu voor het thema 'Disco' gekozen." Een frisse draai dus en oude tijden herleven in Beesd.

Goede doel

De Roparun (30 mei tot 1 juni 2020) is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer vanuit Parijs of Bremen naar Rotterdam. De teams leveren een sportieve bijdrage om geld op te halen voor mensen met kanker. Tijdens hun jaarlijkse hardloopwedstrijd, Run Rondje Rhenoy (30 november 2019) haalde het team al bijna 700 euro op. Bij de inschrijving was er de mogelijkheid om een bijdrage te geven aan de Roparun. Het bestuur overhandigde een mooie cheque aan de leden van het team.

Zondag 19 januari 2020 gingen ze spinnen voor de Roparun bij Akky fit in Beesd. Bijna elke uur zat helemaal vol met sportieve deelnemers die een bijdrage wilde leveren aan het goede doel. Voor elke deelname van een uur betaalden zij 10 euro. Na afloop kon er 340 euro toegevoegd worden aan het saldo.

Kaartverkoop

Kaarten voor de Discoavond zijn te koop bij de Notenboom (Middenstraat 8) en bij de Primera (Dorpsplein4) in Beesd. In de voorverkoop kosten ze 10 euro, op de avond zelf (7 maart) zijn ze aan de deur 15 euro. Verschillende DJ's beloven de disco weer terug te halen naar de twintigste eeuw. Onder het genot van een drankje zijn de party-gangers verzekerd van een leuke avond. De dresscode voor deze avond is natuurlijk disco. Trek je disco-outfit uit de kast en koop snel een kaartje want op=op. De opbrengst van de kaartverkoop zal heel ten goede komen aan de Roparun.

Meer berichten