Rozige romantiek en rauw realisme

Geldermalsen - In La Belle Époque (vrijdag 28 februari 20.30 uur en zaterdag 29 februari) beleven we een nieuwe versie van een klassiek filmthema: (terug) reizen in de tijd.

Zondag 1 maart, in de schoolvakantie, vertonen we Mees Kees in de Wolken, het vijfde deel uit de succesvolle boeken- en filmreeks. De school van Mees Kees viert dat het 50 jaar bestaat en dat moet groots worden gevierd! Om 11.00 uur een autismevriendelijke voorstelling en om 14.30 uur een KIDS-voorstelling, met activiteit.

For Sama (woensdag 4 maart, 20.00 uur).is een aangrijpende documentaire, die zich afspeelt in de puinhopen van de Syrische stad Aleppo. Filmmaker en moeder Waad Al-Kareab filmt met haar baby op de arm het leven van een stad in oorlog.

In La Belle Époque wordt het leven van Victor uit zijn hengels gelicht. Hij ontmoet Antoine die hem laat kennismaken met de mogelijkheid van terugreizen in de tijd. Dit door gebruik te maken van een combinatie van technische trucages en het naspelen van gebeurtenissen van vroeger in een moment naar keuze. En wat kiest een man dan? De episode van de eerste liefde natuurlijk! En zo het gebeurt dan ook. Heerlijk mee zwijmelen, met in het achterhoofd wat je zelf zou doen in zo’n situatie waarin je zo’n kans wordt geboden.

De eerste Mees Keesfilm, gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Mirjam Oldenhave dateert uit 2012. Mees Kees in de Wolken is inmiddels het vijfde deel en aflevering zes volgt eind dit jaar.

De school waar Mees Kees lesgeeft bestaat 50 jaar en directrice Dreus besluit dit te vieren met een groot galafeest. Omdat de kinderen dansen op het schoolfeest best spannend vinden, krijgen ze danslessen van Dreus.

LingeFilm KIDS heeft haar eigen dansles georganiseerd. De dansjuffen van Danscentrum Wildschut komen een spetterende dansles verzorgen. Dans je lekker mee vanaf 13.30 uur? We dansen in het Grand Café van de Pluk.

Na afloop van de autismevriendelijke voorstelling is er geen dansles maar kunnen de kinderen een luchtballon knutselen.

For Sama. Deze documentaire van de Syrische filmmaker en burgerjournalist Waad al-Kateab en regisseur Edward Watts won op het filmfestival van Cannes de prijs voor Beste Documentaire. Het verslag begin in 2011 en eindigt in december als beide ouders met hun jonge baby Sama gedwongen worden de geruïneerde stad Aleppo te verlaten. In de afsluitende voice-over aan het slot van deze aangrijpende documentaire zegt de moeder tegen haar dochter: ‘Sama, zul je je Aleppo kunnen herinneren? Zul je mij verwijten dat ik bleef? Of zul je me verwijten dat we nu gaan?’ For Sama is een brief van een moeder aan haar kind en biedt een intieme en hartverscheurende blik van binnenuit op het Syrische conflict.

Te zien bij LingeFilm, gevestigd in De Pluk aan de Rijksstraatweg 64 in Geldermalsen. Aanvang vrijdag- en zaterdagavond 20.30 uur, woensdagavond 20.00 uur. Entree € 8,00 / LingeFilm FanPas € 5,50.

KIDS-FILMS: aanvang zondag 11 uur en 14.30 uur. Entree € 6,50 / LingeFilm FanPas € 4,00. E-tickets via www.lingefilm.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden