Nieuwe buren
Nieuwe buren (Foto: Goedele Monnens)

VluchtelingenWerk zoekt vrijwilligers voor vluchtelingengezin

Geldermalsen - In maart komt een gezin in Geldermalsen wonen. Om hen in de eerste periode te begeleiden zoekt VluchtelingenWerk vrijwilligers. We zijn op zoek naar mensen die hen de weg wijzen als maatschappelijk begeleider.

Een maatschappelijk begeleider maakt het gezin wegwijs in en rondom het huis en met het leggen van contacten in de buurt. Ook bieden zij praktische ondersteuning bij o.a. huisvesting, financiën en gezondheidszorg. Er is een inwerkprogramma en draaiboek beschikbaar voor vrijwilligers. Je werkt samen in een team van andere vrijwilligers en wordt begeleid door de teamleider. Uiteraard met als doel dat de vluchtelingen zelfredzaam zijn. In de beginfase is de tijdsinvestering intensiever en daarna wordt het geleidelijk aan afgebouwd.

Zoals een vrijwilliger zegt: “Je helpt hen, maar je krijgt er ook veel voor terug. Het geeft veel voldoening om te zien hoe ze zich steeds beter gaan redden.”

Sinds de mislukte staatsgreep in 2016 is Turkije voor een aantal inwoners geen veilige plek meer. Zij vragen asiel aan in andere landen, zoals Nederland. Dit gezin had recht op een veilige plek en is daarom toegelaten in Nederland. Binnenkort verhuizen zij vanuit het AZC naar Geldermalsen.

Interesse? Neem dan, graag voor 9 maart, contact op met Joke van Alten, jvanalten@vluchtelingenwerk.nl of 06 51743571.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden