Logo weekbladwestbetuwe.nl


Concert met Van der Plas en Harsono

Neerijnen - Rivierenland Klassiek concert met Jan van der Plas en Stephan Harsono op zondag 16 februari om 15.00 uur in het Stroomhuis Neerijnen.

Jan van der Plas en Stephan Harsono vormen samen het DUO MULTATULI. Zij willen op een nieuwe manier muziek naar mensen brengen. Zij proberen de abstractie van muziek tastbaarder maken, waardoor de muziek nog meer spreekt. Hun Indonesische achtergrond verbindt hen met elkaar én met Multatuli. Beiden zijn op dit moment masterstudenten.

Zij spelen onder meer werken van Medtner, Tjoetsjev, Prokovjev en Franck.

Jan van der Plas (1997) studeert cello aan het Conservatorium van Amsterdam en heeft onder andere de aanmoedigingsprijs van het Prinses Christina Concours ontvangen.. Jan bespeelt een cello gebouwd door Annelies Steinhauer uit 2000, beschikbaar gesteld door het Nationaal Muziek Instrumenten Fonds. Hij speelt in meerdere muziekensembles

Stephan Harsono (1996), opgegroeid in Indonesië, speelt vanaf zijn zesde jaar, met een aantal tussenpozen, piano. Ook hij studeert aan het Conservatorium van Amsterdam.

Stephan heeft in 2014 het regionale Prinses Christina Concours in Haarlem gewonnen. Samen met zijn pianotrio richtte hij "Musician's Corner" op, een YouTube-kanaal om klassieke muziek toegankelijker te maken voor het publiek door vlog en video-media. Als solist treedt hij op met het Nederlands Kamerorkest/NedPho, Residentie Orkest Nederland, Amsterdam Con Brio, en Indonesische SMM Jeugdorkest. Hij geeft regelmatig concerten in Europa en Indonesië.

Wanneer: zondag 16 februari 2020 om 15.00 uur (zaal open 14.30 uur)

Waar: Stroomhuis Neerijnen, Van Pallandtweg 1 in Neerijnen

Entree: €15,00 incl. programmaboekje en drankje in de pauze

Reserveren via www.stroomhuisneerijnen.nl/reserveren

Meer berichten