Logo weekbladwestbetuwe.nl


Truus Vermeulen (rechts) draagt de voorzittershamer over aan haar opvolger Anneke Krakers (links).
Truus Vermeulen (rechts) draagt de voorzittershamer over aan haar opvolger Anneke Krakers (links). (Foto: )

Truus Vermeulen stopt na 30 jaar

Tiel - Na 30 jaar voorzitterschap van Alzheimer Nederland afdeling Rivierenland draagt Truus Vermeulen de voorzittershamer over aan haar opvolger Anneke Krakers.

Truus heeft haar hele carrière gewerkt in de zorg. Ze kwam al jong in aanraking met dementie. Ze heeft aan de wieg gestaan van de regionale afdeling Rivierenland. Onder haar voorzitterschap zijn er in de regio 4 Alzheimercafé's tot bloei gekomen, wordt jaarlijks stilgestaan bij Wereld Alzheimerdag en is er een groep vrijwilligers enthousiast aan het werk om mensen met dementie en hun mantelzorgers te ondersteunen in de thuissituatie. 

De laatste jaren is er mede vanuit Alzheimer Nederland steeds meer aandacht voor belangenbehartiging. Dementie hebben we samen en dus moet onze samenleving er klaar voor zijn om goed om te kunnen gaan met mensen met dementie. Een Dementievriendelijk Tiel is dan ook al jaren de grote droom van Truus Vermeulen.

Die droom komt bij haar afscheid uit. Op 6 maart neemt Truus afscheid tijdens het Symposium Dementievriendelijk Tiel. Het symposium is een startschot voor de gemeente Tiel en Alzheimer Rivierenland om samen met heel veel andere partijen de schouders te zetten onder een dementievriendelijke gemeente. 

Tijdens het symposium is er gelegenheid om afscheid te nemen van Truus Vermeulen en kennis te maken met haar opvolger, Anneke Krakers. Het symposium is op 6 maart in Restaurant de Betuwe en begint om 13.30 uur. Aanmelden bij p.vanhemelen@alzheimervrijwilligers.nl

Meer berichten