Dames GO'97 stellen punten veilig

Geldermalsen - Nadat het eerste damesteam van GO’97 de laatste wedstrijden een aantal punten onnodig had laten liggen, was het belangrijk om weer eens een wedstrijd te winnen. En dat lukte in de thuiswedstrijd tegen Vives 2 uit IJsselstein.

In de eerste set begonnen de dames uit Geldermalsen fit en fris en wisten ze snel een voorsprong van 7 punten op te bouwen. Maar door één servicebeurt van Vives, waarbij de service voortdurend op een andere plek werd geplaatst, werd GO uit evenwicht gebracht. De voorsprong veranderde in mum van tijd in een achterstand die niet meer weggewerkt kon worden. De eerste set eindigde in 20-25.
Vanaf de tweede set kreeg GO meer controle over de wedstrijd. De druk werd opgevoerd, doordat er meer risico genomen werd met serveren en bij het aanvallen werden de gaten in de verdediging van de tegenstander goed opgezocht. Bij Vives begon het te schorten aan de communicatie, waardoor er ballen op de eigen helft op de grond belandden. GO won de tweede en derde set met 25-23 en 25-22.
Het winnen van de tweede en derde set zorgde voor zelfvertrouwen. GO schakelde nog een tandje bij met de service. Vives maakte steeds meer foutjes en GO bleek scherp, waardoor de laatste set overtuigend gewonnen werd met 25-15.
Volgende week vrijdag spelen de dames een thuiswedstrijd tegen Majella 2. Dit team is een directe concurrent van GO. Dus het belooft een spannende wedstrijd te worden.

Meer berichten