Thuis in de gemeente West Betuwe

Neerijnen - De gemeente West Betuwe bestaat één jaar. Daarom organiseert Stroomhuis Neerijnen in de maanden februari, maart en april een serie lezingen met de titel 'Thuis in de gemeente West Betuwe'.
Stroomhuis Neerijnen heeft in het verleden een succesvolle serie avonden verzorgd voor inwoners in de Betuwe met de titel Thuis in de Betuwe. Nu de gemeente West Betuwe één jaar bestaat organiseert Stroomhuis een nieuwe informatieserie, speciaal voor de inwoners van deze nieuwe gemeente: Thuis in de gemeente West Betuwe.
Het ontstaan van het landschap in de gemeente West Betuwe heeft alles te maken met de rivieren de Waal en de Linge. Met dit landschap als leidraad wordt in deze serie aandacht geschonken aan drie belangrijke thema's: wonen, landbouw en werken. Alle drie hebben grote invloed op de ruimte binnen de gemeentegrenzen.
De eerste avond gaat over wonen. Naast een algemene inleiding over wonen in West Betuwe leveren ook inwoners van een drietal dorpen (Heukelum, Beesd en Herwijnen) een bijdrage aan deze avond. Wethouder Jacoline Hartman sluit de avond af met een blik op de toekomst.
In de tweede avond staat de landbouw centraal. Door de natuurlijke omstandigheden en de geïsoleerde ligging heeft de landbouw in West Betuwe een bijzondere ontwikkeling doorgemaakt. Hoe is de huidige situatie en hoe ziet de toekomst eruit?
De derde avond gaat over bedrijvigheid. De rivieren de Waal en de Linge hebben grote invloed gehad op de bedrijvigheid in West Betuwe. Wat is er nog van over en hoe ziet de toekomst eruit?
Ook tijdens de tweede en derde avond zal een wethouder van de gemeente West Betuwe een bijdrage leveren.
Data: 11 februari, 10 maart en 14 april Tijd: 20:00 uur – 22:00 uur. Toegang: 5 euro per avond.
Aanmelden via de website www.stroomhuisneerijnen.nl is gewenst.

Meer berichten