West Betuwe zoekt architect

Deze week publiceert gemeente West Betuwe de offerteaanvraag voor een architect. De gekozen architect krijgt de opdracht om het ontwerp te maken voor de verbouw en aanbouw van het gemeentehuis. Inschrijven op de opdracht kan tot dinsdag 18 februari op het platform Negometrix en op TenderNed en TED.

Op 17 december koos de raad voor aanbouw en verbouw van het gemeentehuis. De volgende stap is het selecteren van een architect die het voorlopig- en definitieve ontwerp maakt.

Het selecteren van de architect loopt via een Europese aanbesteding. De aanbesteding bestaat uit twee fases. In de eerste fase vragen we architecten om zich aan te melden voor de opdracht. Uit de aanmeldingen selecteren we maximaal vijf architecten die voldoen aan de criteria. In de tweede fase vragen we de vijf gekozen architecten om een eerste schetsontwerp.

Vervolg

De verwachting is dat de architecten begin mei hun voorstellen presenteren. Begin juni is dan bekend wie de architect van het gemeentehuis wordt. In die periode starten we ook met het samenstellen van de rest van het projectteam. Behalve de architect zit daar in elk geval ook een installatieadviseur en een duurzaamheidadviseur in.

Als alles volgens planning loopt, hebben we eind 2020 een definitief ontwerp. Bij de keuze van het ontwerp betrekken we graag inwoners en medewerkers. We informeren later hoe we dit gaan doen. In 2021 start de renovatie.

Meer berichten