Winterconcert in Haaften

Zaterdag 1 februari vindt het jaarlijkse winterconcert van muziekvereniging Nieuw Leven plaats in de Burcht van Haeften. Ieder jaar is dit concert een aanleiding voor veel oude bekenden om elkaar weer te treffen. Dat geldt voor bezoekers én muzikanten. Aan het concert doet namelijk ook altijd een andere vereniging mee. Deze keer is fanfare Juliana uit Waardenburg te gast.

De twee verenigingen zijn eigenlijk buren. Daarom vonden ze het tijd om weer eens een keer wat samen te organiseren. Het concert wordt gestart door het leerlingenorkest uit Haaften. Naast een aantal stukken die speciaal voor een leerlingenorkest zijn gecomponeerd, speelt het orkest het winnende nummer van het Eurovisie Songfestival, Arcade. Het leerlingenorkest in Haaften groeit de laatste jaren weer flink. Na het winterconcert zullen weer vijf nieuwe leerlingen instromen in het orkest.

Vervolgens is Juliana aan de beurt. Zij brengen een gevarieerd repertoire met onder andere enkele stukken van Disney en stukken van eigen bodem. Nieuw Leven speelt deze keer alleen Nederlands repertoire. Daarmee heeft het orkest een breed programma ingestudeerd. Van Golden Earring tot Zoutelande.

Het concert zaterdag begint om halfacht uur. De zaal gaat open om zeven uur.

Meer berichten