De oprichter van muziekmagazine Heaven, Eric van Domburg Scipio, bij een deel van zijn imposante collectie. (Foto: Arno voor de Poorte)
De oprichter van muziekmagazine Heaven, Eric van Domburg Scipio, bij een deel van zijn imposante collectie. (Foto: Arno voor de Poorte) (Foto: )

Muziekmagazine Heaven 20 jaar jong

"Muziek is mijn grootste hobby"

De confetti van het twintigjarige feest op 05-01-2020 in het Utrechtse Tivoli is net neergedwarreld. Heavens Oprichter Eric van Domburg Scipio (1959): "We richten ons gewoon op de liefhebbers van tijdloze popmuziek van hoge kwaliteit."

Arno voor de Poorte

Geldermalsen - Twee decennia een eigenzinnig muziekmagazine uitbrengen is een mooie mijlpaal. Eric geniet nog na van het jubileumfeest. "Daar trad Jack Poels, de frontman van Rowwen Hèze, op. Hij heeft net een geweldig solo-album gemaakt. Het is de bedoeling dat dit in maart uitkomt." Dit is de oprichter van Heaven ten voeten uit: gelijk overgaan op muziek. Daar ligt zijn grootste liefde.

Niche

'Heaven' houdt zich al twintig jaar staande tussen de grote jongens als 'Oor' en 'Soundz'. "We hebben een niche die we bedienen met ons tijdschrift", zegt Eric daarover. "We jagen niet achter de laatste nieuwtjes aan; evenmin doen we aan overdreven nostalgie. We richten ons op liefhebbers van tijdloze muziek. De standaard dingen en hypes laten we graag onze collega's over. We doen vooral ons eigen ding."

Zo bedrijft Heaven ook geen 'echte' marketing met zorgvuldig in kaart gebrachte doelgroepen. Eric zegt dat zijn lezers in ieder geval mensen zijn die graag muziek kopen en die nog steeds iets fysieks in handen willen hebben. "De lezers van Heaven willen graag achtergrondinfo over 'hun' artiesten tot zich nemen. Die leggen links tussen de muzikanten, producers en smullen van de info waarmee ze zich verdiepen in hun passie."

Ontstaan

Eric ging vroeger met z'n vriendin - zijn huidige vrouw - vaak naar platenzaak Glory Days in Utrecht. "Die hadden een assortiment voor muziekliefhebbers met een afwijkende, alternatieve smaak. We kwamen daar elke week. Mijn vrouw had toen het idee om een blaadje te maken in ruil voor muziek, want we waren arme studenten." Daar zijn ze mee gestart en ze legden wekelijks een exemplaar in de winkel. Eerst aarzelend op A5-formaat, later in de huidige vorm. "Er kwamen steeds meer mensen bij die het blad wilden gaan lezen." Zo lang het lukt gaat Eric met zijn zeskoppige redactie door met het maken van Heaven. "Ik heb geen enkele reden om te stoppen. Ik heb geen einddatum in mijn hoofd. Het is werk dat ik doe met mijn hart, dus ik houd het nog heel lang vol. Er zullen altijd artiesten blijven komen en er zal dus altijd goede muziek blijven ontstaan."

Verzameling

Vanaf de middelbare school is Eric al gek van muziek. "Mijn oudere broer kocht heel veel, dus ik had geen reden om veel elpees aan te schaffen. Dat heb ik later wel ingehaald. Ik heb zo'n 4.000 elpees en naar schatting 60.000 cd's. Ik ben de tel inmiddels kwijt. Ik koop minder, maar heb er meer dan ooit." Op al die muziekdragers staat zijn brede smaak. Hij waardeert popliedjes, zoals die van The Beatles. "Er zijn nog steeds muzikanten die Paul McCartneys niveau halen."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden