Staatsbosbeheer

Bos van de toekomst

Waardenburg - De afgelopen maanden zijn er op diverse plekken in de Betuwe en Bommelerwaard stukken bos met zieke essen weg gezaagd. Staatsbosbeheer gaat hier binnenkort starten met het opnieuw aanplanten van bomen.
Klimaatverandering en calamiteiten als "essentaksterfte' en andere plagen vragen om rijkere, aantrekkelijke en veerkrachtige bossen. Bossen die niet meer bestaan uit één houtsoort en ook variëren in structuur. Zo zijn ze meer bestand tegen droogte, hoge temperaturen en ziekten. We planten dit jaar 40.000 bomen op diverse locaties, o.a. Landgoed Zoelen, Lingebos en de Vrouwenhuiswaard. Eik, berk, kers, noot en haagbeuk zijn enkele soorten die geplant gaan worden.
Staatsbosbeheer wil, net als vele Nederlanders, meer bos in Nederland vanwege klimaat, maar zeker ook voor biodiversiteit en een aantrekkelijke woon- en werkomgeving. De klimaatdoelstellingen vragen daar meer dan ooit om. Ook in het rivierengebied kijken wij naar locaties om nieuw bos aan te leggen.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Staatsbosbeheer, boswachter Saskia Linssen, s.linssen@staatsbosbeheer.nl. Achtergrondinformatie vindt u ook op: https://www.staatsbosbeheer.nl/over-staatsbosbeheer/dossiers/bos-en-hout/links-en-downloads

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden