Zwart Kanoot voor Afrika

Afgelopen zomer kanode Dirk Zwart de hele Linge af. Elke kilometer van de in totaal 108 km lange rivier kanode hij om zijn droom te vervullen en geld in te zamelen voor het project van zijn nichtje Fleur Hasebos.

Afgelopen 4 maanden heeft zij gewerkt met Sinani, een Christelijke non-profit organisatie om ondersteuning te bieden aan lokale mensen die voor wees- en kwetsbare kinderen zorgen. Elke week ging ze de arme communities in om te kijken waar hulp nodig was en deed ze huisbezoeken. Hier hoorde ze de heftigste verhalen en zag ze hoe de mensen echt leven in Zuid Afrika.

Het totale bedrag dat Fleur mee mocht nemen naar Afrika was € 5064,80! Dit bedrag is in overleg met de CEOs van Sinani besteed aan de volgende doelen:

Een deel hiervan is besteed aan een tweede hands voertuig. Afgelopen winter (NL zomer) is er een aanrijding geweest met het Sinani Bakkie (pick-up) en een dronken bestuurder. Fleur's collega was gelukkig ongedeerd alleen de auto was total loss. Door het nieuwe voertuig kunnen er meer communities bezocht worden per week en dus kan er meer steun geboden worden. Het Jeugdkamp afgelopen december: Jeugd uit verschillende communities kwamen samen om elkaar te ontmoeten, te leren over de Bijbel, en om te leren hoe je een voorbeeld kan zijn in je community. De liefde die deze kinderen in die drie dagen hebben gevoeld en nu nog (we houden wekelijks contact met hen) is iets wat velen nog nooit hebben ervaren. Dit jeugdkamp heeft een waanzinnige impact gehad. Maaltijden in Sinani's nieuwste community Elandshoek: Een jaar lang draagt ons geld bij aan maaltijden van de nu 53 kinderen hier. Dit is een community met een goede leider en mede daardoor ook een community met enorm veel hoop. 

We willen iedereen bedanken voor jullie steun en hulp, mede namens Sinani: Onwijs bedankt!

Willen jullie meer weten over het project of betrokken blijven: www.sinani.org

Sinani is ook te vinden op Facebook en Instagram: Sinaniunlimited

Willen jullie meer weten over Fleurs reis of over Sinani, stuur een mailtje naar fleur.hasebos@hotmail.com

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden