Eens in de maand op woensdag rond 12.00 uur worden ouders van twee groepen uitgenodigd voor de koffie bij directeur Willem Snel
Eens in de maand op woensdag rond 12.00 uur worden ouders van twee groepen uitgenodigd voor de koffie bij directeur Willem Snel (Foto: )

Koffiedrinken met de directeur op Meester Aafjesschool in Meteren

Voor directeur Willem Snel van de openbare Daltonschool Meester Aafjes, is het contact met de ouders van groot belang. Met de medezeggenschapraad is besproken hoe het contact nog gemakkelijker te maken. Willem Snel: "Ik ben altijd aanspreekbaar voor de ouders, laat ik daar duidelijk in zijn. We denken dat een gesprek onder het genot van een kopje koffie, heel zinvol en ontspannen kan zijn.

Cees Hoogteyling

Meteren - Duidelijk is dat bij medezeggenschapraad en de heer Willem Snel het kind op hun school centraal staat en dat ouders tevreden zijn over het onderwijs en de manier waarop dit gegeven wordt. Snel vertelt: "Op de jaarlijkse ouderavond, die gelukkig altijd goed wordt bezocht, praat niet iedereen even gemakkelijk. Daarom het idee om een keer in de maand ouders van twee groepen eens uit te nodig voor een kopje koffie. Ze mogen dan vragen stellen, zonder dat het kind erbij is, zal ik proberen antwoord te geven op de gestelde vragen. Je hoort natuurlijk wel eens dat er zaken worden besproken aan het hek. Die hoor ik niet en daar kan ik ook niets mee als ze niet rechtstreeks worden aangekaart. We willen ons voor het kind maximaal inzetten, dat doen we als team en de ouderraad. Gezamenlijk zijn we Meester Aafjesschool en dat dragen we uit." Hij vertelt dat communiceren met ouders belangrijk is. Dat wordt tegenwoordig veel via de website gedaan en via de nieuwsbrieven. Bij meneer Snel is opvoeding en onderwijs de basis voor het verdere leven. Hij laat duidelijk weten zeer content te zijn met de ouderraad. Of de nieuwe manier van 'Koffiedrinken bij de directeur' een succes is, daarover zegt hij: "Ik heb steeds de ouders van twee groepen uitgenodigd. Ik heb vandaag de koffie en thee voor niets gezet. De koekjes moeten mijn collega's dan maar opmaken. Dat er vandaag niemand is gekomen, daarvan zeg ik niet dat het project niet aanslaat. Daar hebben we het samen eind dit jaar dan nog eens over. Ik blijf positief. Ik zet gewoon de volgende maand weer verse koffie." Inmiddels is Jacqueline van Burk, intern begeleider, aangeschoven. Ook zij vindt het jammer dat dit moment door de ouders niet wordt opgenomen. Natuurlijk kan het ook zo zijn, geen nieuws is goed nieuws.

De Openbare Daltonschool Meester Aafjes in Meteren met een kleine 400 kinderen behoort tot een grote school. In de nieuwe wijk De Plantage is in de daar geplaatste noodlokalen een dependance gevestigd, waar de kinderen les krijgen met de nieuwste leermethodes. Info: www.odsmeesteraafjes.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden