George en Margriet temidden van hun bloemenassortiment
George en Margriet temidden van hun bloemenassortiment (Foto: Renee Aukes)

Bloembinderij Margriet vof, einde van een tijdperk...

Geldermalsen - Op 1 mei 1988 namen Margriet en George Aukes Bloembinderij Veldkamp aan de Herman Kuijkstraat in Geldermalsen over en wijzigden de naam van de winkel in Bloembinderij Margriet VOF. Nu op 1 februari 2020, bijna 32 jaar later, geven zij het stokje door aan de firma Jungerius Flowers, bekend van de vrijdagmarkt in Geldermalsen.

"Het blijft hier dus een bloemenwinkel en dat is wel zo leuk", zegt Margriet, "want er worden vanaf deze locatie al sinds 1930 bloemen verkocht!" "Verder is het voor het dorp in zijn geheel ook beter, want als ik vandaag de dag de leegstand in de winkelstraat zie, word ik niet zo blij", vult George aan. Ze hebben altijd met plezier hun werk gedaan, Margriet in de winkel en George meer achter de schermen, langs de weg en op de veiling.

"We hadden de taken goed gescheiden en zaten elkaar dus nooit echt in het vaarwater en dat werkte", aldus Margriet. Het maakte de zaak tot wat die nu is: een begrip in de regio. Margriet: "We horen de klanten nu regelmatig zeggen dat ze ons zullen gaan missen en dat doet ons wel goed, we voelen ons door de meeste klanten gewaardeerd. We hopen dat de nieuwe eigenaren zich hier net zo 'senang' zullen voelen als wij". Margriet en George blijven in de gemeente West Betuwe wonen, in Tricht om precies te zijn. George: "We houden van dat dorpse hier, dat 'ons kent ons', we maken inmiddels echt deel uit van de samenleving, kortom: we voelen ons thuis in de Betuwe en we blijven". Uiteraard willen ze alle klanten - bedrijfsmatige en particuliere - hartelijk danken voor het vertrouwen en de klandizie in de afgelopen decennia. Op 31 januari 2020 is het echt einde verhaal voor Bloembinderij Margriet VOF.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden