Herplanten bomen buitengebied West Betuwe

De gemeente West Betuwe herplant ongeveer 300 bomen in buitengebied van Buurmalsen, Enspijk, Herwijnen, Rhenoy en Vuren. Het gaat om verschillende boomsoorten, zoals populieren, lindes, iepen en elzen. De klus duurt tot begin februari.

De bomen komen aan de Detsteeg, Boutenstijnseweg, Hoevenseweg, Kooiweg, Beschuinse, Achterdijk, Kerkweg en Hennisdijk. Daarvoor gebruiken we de gemeentelijke bermen in het buitengebied. We houden rekening met kabels, leidingen, inritten en lantaarnpalen. Avri voert het werk in opdracht van de gemeente uit. Naar verwachting is het werk begin februari klaar. Dat is wel afhankelijk van de weersomstandigheden.

Periodiek controleren

De gemeente is verantwoordelijk voor de bomen in de openbare ruimte. Periodiek controleren wij de gezondheid en veiligheid. Bij de controle in 2019 bleek dat sommige bomen ziek of onveilig waren. Het was nodig om deze te kappen. Waar mogelijk herplanten we de bomen ook weer. Dat kan niet altijd op dezelfde plaats. Dit project is daar een voorbeeld van.

Goed voor de biodiversiteit

Vroeger was het gebruikelijk om dezelfde soorten bomen in één laan te planten. Het gevolg daarvan is dat ze gevoelig zijn voor ziektes en plagen. Denk bijvoorbeeld aan de eikenprocessierups van afgelopen zomer. Tegenwoordig houden we meer rekening met biodiversiteit. Daarom planten we de verschillende boomsoorten in één laan. Dat voorkomt plagen en is daarmee ook beter voor natuur en inwoners.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden