Foto:

Politieke balans

"Is de politiek nog wel in balans? Het laatste half jaar wordt het vertrouwen bij de kiezer wel op de proef gesteld. Protesten en demonstraties, volop ongenoegen bij een groot deel van de bevolking. Boeren, bouw, politie, zorg en onderwijs, allemaal groeperingen die de straat op gaan om hun ongenoegen te uiten. De wantoestanden bij de belastingdienst en het beleid in de top van de politie. Het liegen van ministers als ze over zaken, waar ze verantwoordelijk voor zijn, aan de tand worden gevoeld. Laat ik nu altijd gedacht hebben dat regeren vooruitzien is. Een goed beleid moet zich niet alleen beperken tot het heden, maar strekt zich ook uit tot de toekomst.

Dat vooruitzien heb ik de laatste jaren wel gemist. De huidige coalitiepartijen moeten alle zeilen bijzetten om in het zadel te blijven zitten. Ik hoor wel, dat bij Mark Rutte en zijn ploeg het liberale geluid is verstomd. Ze hebben het te druk met het lobbyen om alle milieugroepen die hun stokpaardjes er doorheen willen jassen, tevreden te stellen. Er worden compromissen gesloten om de vier jaar maar uit te kunnen zitten. Ze vergeten dat met het huidige beleid, de partijen van Geert Wilders (PVV) en Thierry Baudet (Forum voor Democratie) in een paleisstoel naar het podium worden dragen.

Ik heb het gevoel dat de huidige regering ons aan het betuttelen is. Ze bemoeien zich met keurmerkjes op etenswaren. Ze zouden handelend moeten optreden tegen het sluiten van politiebureaus en scholen. Voor de bezetting van politiebureaus hebben ze geen geld over voor mankracht. Er is wel voldoende politie voor de begeleiding van de spelersbussen, met dik betaalde voetballers, van het betaalde voetbal. Zo'n bus door Nederland heeft zoveel begeleiding van politieauto's en een escorte van motoren, dat automobilisten op de snelweg aan de kant worden gedrukt. Ik vraag me af wanneer komt de tijd dat ook het betaalde voetbal zorgdraagt voor haar eigen beveiliging.

Daar moeten verenigingen in onze regio zelf de rekening voor betalen. Die agenten zouden in onze regiogemeenten goed gebruikt kunnen worden voor de afhandeling van woninginbraken, fietsendiefstal en in brand steken van auto's. Burgemeesters in het Rivierengebied roepen al jaren om extra blauw."

Kijkdoos

"Ik sprak afgelopen week Herman van Meeteren uit Maurik. Hij vertelde me dat er de afgelopen week twee jongetjes aan de deur stonden met een pakje. Hij vond dat in deze tijd niet vreemd, want zowel de Sint als de Kerstman brengen verrassingspakjes, dus hij opende de deur. Tot zijn verrassing hadden de jongens een 'kijkdoos', een schoenendoos met daarin een geweldig tafereel. Velen weten niet meer wat een kijkdoos is. Jeugd en ouders hebben geen tijd meer om met elkaar creatief bezig te zijn. Het maakte Herman nieuwsgierig. Het was een geweldig sporttafreel. Burgemeester Jan de Boer was bezig om zijn oude wethouders, op het terrein van Het Eiland van Maurik, te leren paardrijden. Bij het springen over een plas vielen de twee mannelijke wethouders van het paard. Op een achtergebleven paard zat Sander van Alphen, hij was aan het oefenen met een lasso. Met de lasso-techniek hoopt hij nieuwe wethouders te vangen. Toch voor Sander ook moeilijker dan gedacht. We zijn er. " Reageren kan: deveerbaas@gmail.com

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden