Lobby voor leefbaarheid in Est van start

Ontwikkelingen in Est staan al jaren stil. Met grote gevolgen voor middenstand, onderwijs en leefbaarheid in het dorp.

Nu de bouwcontingent lijkt te zijn goedgekeurd door de provincie is de weg vrij voor woningbouw in Est, Buurmalsen en andere Betuwse dorpen, die met dezelfde problematiek kampen.

De bewoners, jonge gezinnen en oud inwoners snakken al jaren naar betaalbare nieuwbouw. Veel mensen die opgroeiden in Est keren graag naar het dorp terug. Ook steeds meer mensen uit de randstad vinden de weg naar de Betuwe. Een nieuwe woningimpuls draagt bij aan een levendig dorp en voorkomt dat Est een verlaten buurtschap wordt. De kwalitatief zeer goed lopende en prettige openbare basisschool Est, onderdeel van Fluvium, kan voor het voortbestaan nieuwe leerlingen goed gebruiken.

Met een petitie van meer dan 300 handtekening overhandigd tijdens de raadsvergadering van dinsdag 26 november, hebben de 570 inwoners van Est laten weten zich grote zorgen te maken over de leefbaarheid in Est en woningbouw toe te juichen. Er lopen al verschillende particuliere initiatieven om woningbouw vorm te geven. Met deze lobby hopen wij de leefbaarheid in Est op de agenda te krijgen bij de gemeenteraad West Betuwe en hiermee een opening te creëren voor de andere kleine dorpskernen in de gemeente West Betuwe.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden