Arjan en Hanneke Heikoop starten een gezinshuis.
Arjan en Hanneke Heikoop starten een gezinshuis. (Foto: )

Nieuw gezinshuis voor Geldermalsen

Binnenkort is Rivierenland een gezinshuis rijker. Arjan en Hanneke Heikoop starten aan de Rijksstraatweg in Geldermalsen, een gezinshuis. In totaal zijn er zes plaatsen beschikbaar voor jongeren die niet meer thuis kunnen wonen.

GELDERMALSEN - ''De afgelopen 8 jaar hebben we als gewoon pleeggezin gemerkt dat het erg moeilijk is om voor veel jongeren een geschikte woonplek te vinden. Veel kinderen dreigen hierdoor tussen wal en schip te vallen. Daar willen wij wat aan doen'', aldus Hanneke Heikoop.

In een gezinshuis wonen uithuisgeplaatste kinderen samen met de gezinshuisouders en hun eigen kinderen. In een normaal huis in een gewone buurt. Deze ouders zijn de vaste opvoeders en vormen de vaste basis. Ze bieden naast veiligheid en rust ook een professionele begeleiding. Anders dan in bijvoorbeeld een leefgroep is dat 24 uur per dag en 7 dagen per week.

Arjan Heikoop: ''Het is een flinke stap, we zeggen beide een vast baan op en gaan verhuizen. Ook voor onze 5 kinderen gaat er veel veranderen. Wanneer alle plaatsen gevuld zijn zitten we straks toch met 13 personen aan tafel. Gelukkig hebben ook zij er erg veel zin in.''

Meer info: gezinshuisdebetuwe.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden