Marius van de Water van De Hoenderik ontving uit handen van Richard de Bruin, directeur RBT Rivierenland (een van de initiatiefnemers van Betuws Best) het certificaat.
Marius van de Water van De Hoenderik ontving uit handen van Richard de Bruin, directeur RBT Rivierenland (een van de initiatiefnemers van Betuws Best) het certificaat. (Foto: )

De Hoenderik is trotse nieuwe partner van Betuws Best

Op dinsdag 26 november 2019 heeft De Hoenderik in Tricht het certificaat ontvangen als partner van Betuws Best. Betuws Best is een streekmerk dat garandeert dat een product echt uit de Betuwe komt. Dat betekent dat het in de Betuwe is geteeld, gekweekt of is geproduceerd met Betuwse grondstoffen. Binnenkort liggen er bij het fruitbedrijf, de boerderijwinkel en de theeschenkerij De Hoenderik de herkenbare producten van Betuws Best in het schap. De Hoenderik in Tricht is dan ook echt een fruitbeleving in het hart van de Betuwe.

Marius van de Water: ''De reden dat ik meedoe met Betuws Best is omdat ik extra aandacht en promotie van streekproducten erg belangrijk vind. Op de Hoenderik staat de fruitbeleving centraal! Behalve de ambachtelijk bereidde producten, biedt De Hoenderik leuke workshops zoals appelsap persen met streekproducten. Bovendien kun je zelf je fruit plukken en zijn er rondleidingen op het bedrijf. Origineel is bijvoorbeeld de workshop landschapsfotografie, want ook het rivierenlandschap is uniek. Je kunt op allerlei manieren kennismaken met streekproducten. Verblijf in de bed en breakfast op de boerderij geeft je de mogelijkheid om dat op je gemak te doen.''

Het streekmerk Betuwe Best is als paraplulabel ontwikkeld vanuit het POP3 project Lekker Lokaal Rivierenland in 2019. Betuws Best richt zich op het versterken en verduurzamen van de economie in de Betuwe door de ontwikkeling en lokale afzet van streekeigen producten te bevorderen.

Betuws Best neemt promotie-initiatieven om nieuwe producten en diensten te ontwikkelen om het vermarkten van Betuws Best gecertificeerde producten en diensten te verbeteren. Voor meer info: www.betuwsbest.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden