De grote groep vrijwilligers en vele sponsoren hebben de kinderen uit de gemeente West Betuwe een onvergetelijk Sinterklaasfeest bezorgd.
De grote groep vrijwilligers en vele sponsoren hebben de kinderen uit de gemeente West Betuwe een onvergetelijk Sinterklaasfeest bezorgd. (Foto: )

Gemeentehuis Lingewaal Residentie St. Nicolaas

Nog een paar dagen en dan zal St. Nicolaas met zijn Pieten het gemeentehuis van Lingewaal weer verlaten. Ruim een week was het gemeentehuis de residentie van de Goed Heiligman. Vorige week werd door de vroegere burgemeester mevrouw Loes van Ruijven- van Leeuwen de sleutel van de residentie overgedragen aan burgemeester Servaas Stoop.

Cees Hoogteyling

Asperen – Voor de kersverse burgemeester van de gemeente West Betuwe, de heer Servaas Stoop, was het een grote verrassing dat de Sint met zijn Pieten het voormalige gemeentehuis in de stad Asperen als Residentie had. De Sint heeft daar maar liefst 1368 kinderen verwelkomd. De Pieten gaven een rondleiding. Ze zagen de slaapkamer van de Sint, de woonkamer en de pakjeskamer. Het was voor jong en oud educatief. Ze zagen Piet Petro nog werken op een oude typemachine, de oudere jeugd kreeg rekenoefeningen met de Pieten. De Sint had ook tijd ingepland voor de kinderen met een beperking. Eén van de drie ouders die dit hebben georganiseerd Martine van Roon: "Dit hebben we kunnen organiseren met 'n grote groep vrijwilligers, de financiële steun van de sponsoren, aangevuld door geld uit het leefbaarheidsfonds en met hulp van MBO leerlingen uit Tiel."

 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden