Extra stalling bij NS station: Einde aan wirwar van fietsen

Al enige tijd is het bij de oostelijke entree van het NS-station op zijn zachts gezegd rommelig. Treinreizigers moeten moeizaam door een wirwar van fietsen hun weg richting trap of lift zien te vinden. Maandag volgt een tijdelijke oplossing.

Geldermalsen - Ongetwijfeld zijn er fietsers die uit gemakzucht niet de moeite nemen hun fiets netjes in de stallingen te parkeren. Aan de andere kant, zijn diezelfde stallingen vaak al overvol en is er gewoon geen ruimte meer. Handhaven heeft dan ook weinig zin omdat er geen alternatief is.

De gemeente werkt aan een plan voor vernieuwing en uitbreiding van de fietsenstalling. Maar dit plan kan pas in uitvoering komen als de werkzaamheden aan het station zijn afgerond en de herinrichting van het gehele oostelijke stationsplein aan de orde is. Dat is pas in 2021 het geval.

Tot die tijd wachten met maatregelen wil het gemeentebestuur niet. Omgeven door bouwhekken komt er met ingang van maandag 2 december een tijdelijke fietsenstalling met ruimte voor het stallen van circa 100 fietsen. Die stalling komt te staan op het nabij gelegen parkeerterrein. Dit kost daar enkele parkeerplaatsen. Er blijven evenwel nog voldoende plaatsen over om in de (blauwe zône) parkeerbehoefte te voorzien.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden