Met inwoners in gesprek over recreatie en toerisme

Een van de beeldvormende voorrondes van de raad West Betuwe op donderdag 28 november staat in het teken van recreatie en toerisme. Voor de nieuwe gemeente West Betuwe is namelijk een beleidsvisie recreatie en toerisme nodig. In De Schildkamp in Asperen gaan raadsleden, inwoners, ondernemers en samenwerkingspartners hierover in gesprek. Wat vinden zij belangrijk op dit gebied?

Asperen - Dat recreatie en toerisme belangrijk is in de gemeente West Betuwe, is duidelijk. Veel toeristen en inwoners maken graag gebruik van het ruime recreatieve aanbod in het gebied. Denk aan recreatie langs de Linge, de jaarlijkse Rode Kruis Bloesemtocht, de fiets- en wandelroutes en verschillende landgoederen, kastelen en forten. In het Bidbook geven inwoners en organisaties dan ook duidelijk aan hoeveel waarde zij hechten aan recreatie en toerisme in West Betuwe.

Nieuwe visie

De raad moet voor de nieuwe gemeente West Betuwe een visie recreatie en toerisme vaststellen. Op dit moment is namelijk het beleid van de drie oud-gemeenten Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal nog actief. De nieuwe West Betuwse visie is nu in de maak. Hierbij worden verschillende partijen – zoals ondernemers, samenwerkingspartners en inwoners – actief betrokken.

De avond begint om 19.30 uur in de zaal 'Onder de Sterren' in De Schildkamp, Leerdamseweg 44. De bijeenkomst is openbaar, dus iedereen is van harte welkom.

Na een inleiding van wethouder Rutger van Stappershoef volgt een interactief programma. Daarmee gaan de aanwezigen in op de onderwerpen routestructuren, versterken recreatie en toerisme, promotie en verbinding.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden