ANWB Streetwise
ANWB Streetwise (Foto: Arjan van Gelderen)

ANWB Streetwise bij de Oranje Nassau School

Op 22 november kwam de ANWB Streetwise, een spannend verkeersprogramma, bij de Oranje Nassau School in Geldermalsen. ANWB Streetwise leert alle kinderen van de basisschool beter om te gaan met het huidige verkeer.

Geldermalsen - De Oranje Nassau School vindt het belangrijk om de kinderen die ‘straatwijsheid’ mee te geven en biedt de kinderen daarom graag ANWB Streetwise aan.

In verschillende praktijklessen leren de kinderen over het gebruik van gordels, kinderzitjes, remweg en reactiesnelheid. ANWB Streetwise bestaat uit 4 onderdelen:

- In "Toet toet" leren de kinderen van groep 1 en 2 in de gymzaal verkeersgeluiden herkennen en oefenen zij het veilig oversteken. Daarnaast wordt geoefend met de autogordel in combinatie met het kinderzitje.

- Tijdens "Blik en klik" leren de kinderen van groep 3 en 4 in de gymzaal over veilig oversteken. Het belang van het dragen van de gordel en gebruik van een kinderzitje in de auto wordt geoefend met een spannende gele elektroauto.

- "Hallo auto" leert de kinderen van groep 5 en 6 over de remweg van een auto en de invloed van reactietijd op die remweg. Kinderen nemen zelf plaats op de bijrijdersstoel van een ANWB lesauto en mogen zelf remmen. Ook het belang van het dragen van een veiligheidsgordel en een stoelverhoger komt in deze les aan bod.

- "Trapvaardig" tenslotte traint de kinderen van groep 7 en 8 op het schoolplein in praktische fietsvaardigheid. De leerlingen fietsen over een uitdagend parcours en trainen moeilijke manoeuvres. Ook rijden ze met een zware rugzak op. Hiermee worden de kinderen voorbereid op het zelfstandig fietsen naar de middelbare school.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden