Na de rust kwam Beesd goed en fel uit de kleedkamer. Dat gold helaas niet voor Rhelico. (foto: Betuwefotograaf.nl/Marinus De Keijzer)
Na de rust kwam Beesd goed en fel uit de kleedkamer. Dat gold helaas niet voor Rhelico. (foto: Betuwefotograaf.nl/Marinus De Keijzer) (Foto: )

Beesd verslaat rivaal Rhelico in derby

Beesd heeft de derby gewonnen tegen Rhelico. Op Boutenstein werd met 1-3 gewonnen tegen de rivaal. De uitploeg was het grootste deel van de wedstrijd beter, maar maakte het zichzelf toch moeilijk tegen het tiental van Rhelico.

Bart van Doorn

Rumpt - De honderden toeschouwers zagen een slordig begin van beide ploegen, waar het verder gelijk opging. Rhelico kreeg in het begin wel de kansen. Aan het begin kopte Bas van Rijnsbergen uit een corner, maar de keeper van Beesd redde uitstekend. De eerste echte grote kans gebeurde twee minuten later. Akram Chahyd passeerde goed de doelman na een fout achterin bij Beesd, maar de spits schoot in het zijnet.

Na een kwartier nam Beesd het initiatief en werd dreigender, een schot van de rechtsback Kevin Kruissen was de eerste poging die Beesd ondernam bij de goal. Daarna begon Beesd echt dominant te worden en ook zij kregen hun eerste grote kans. Jarno van de Water schoot na een actie op goal, maar de keeper van Rhelico, Michel Kuipers, redde. Er ontstond een rebound, waarbij Nick van Gameren over schoot. Daar had Beesd op voorsprong kunnen komen.

Na dertig minuten kwamen de Beesdtenaren uit een vrije trap verdiend op een 0-1 voorsprong door verdediger Jorn van den Broek.

Na de goal liet Beesd zich terugzakken. De thuisploeg kwam alleen weinig aan voetballen toe door het slordige spel. Vlak voor rust zag Beesd een moment om te counteren, maar Van Rijnsbergen maakte een overtreding, zodat de tegenaanval niet door kon gaan. Voor die overtreding kreeg hij overigens wel een gele kaart.

Na de rust kwam Beesd goed en fel uit de kleedkamer. Dat gold helaas niet voor Rhelico. In de 48e minuut was het weer raak voor de ploeg van Dick Wammes. Na een voorzet van Kruissen lette Van Gameren goed op en tikte de 0-2 binnen. Hij maakte daarmee zijn gemiste kans in de eerste helft goed. Daarna ging de wedstrijd gelijk op, waarbij beide ploegen geen kansen kregen. Uit het niets maakte Rhelico na tien minuten spelen de 1-2. Na een goede voorzet van Floris Rademaker schoot Chahyd eerst op de keeper, maar maakte in de rebound de goal. Rhelico probeerde wel aan te vallen, maar door de foutjes creëerden ze weinig. Twintig minuten voor tijd kreeg Van Rijnsbergen zijn tweede gele kaart. Zonde voor hem en voor Rhelico, zeker omdat hij voor de rest een uitstekende wedstrijd speelde. Door het tiental van Rhelico kwam er meer ruimte voor Beesd, een kwartier voor tijd zette Kevin Spronk goed door, maar Bas van Zanten greep goed in. De rechtsback speelde een zeer goede wedstrijd tegen zijn oude club.

Voor de rest ging Beesd slecht met de ruimte om die ze kregen. Rhelico kreeg in de slotfase nog een goede kans voor de gelijkmaker.

In de laatste minuten was het nog even spannend, maar aan de spanning maakte Van de Water een einde. Uit een counter maakte hij de 1-3. De goal was ook een beloning voor hem, want hij was één van de beste van het veld.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden